Sherman Samostmívací kukla V6a

Automatická svářečská kukla Sherman-profi V6a je určena k ochraně očí a obličeje před jiskrami, rozstřikem a škodlivým zářením při elektrickém svařování, pájení, pájení a broušení.

Automatický zatemňovací filtr se po zapálení oblouku automaticky změní ze světlého na tmavý a po svařování se opět rozsvítí. Použití technologie plného barevného mapování TRUE COLOR zajišťuje vysoký komfort práce.

Svářecí kukla V6a má tři vnější knoflíky, které umožňují nastavení úrovně odstínu od 5 do 13 dle DIN, plynulé nastavení citlivosti reakce fotosenzorů na intenzitu oblouku při svařování a plynulé nastavení doby zpoždění pro přepínání tmavý/světlý stav. Je také možné zvolit režim broušení, ve kterém se odstínový filtr přepne do světlého stavu bez možnosti nastavení odstínu

Čtyři fotosenzory zaručují správnou funkci kukly za všech podmínek a pozic, což je důležité zejména při svařování nízkými proudy.

Díky extra velkému zorníku 100 x 97 mm má kukla V6a mimořádně velké zorné pole.

Svářací kukla V6a je vybavena pokročilou, pohodlnou a ergonomickou pokrývkou hlavy, která umožňuje dokonalé přizpůsobení a plné nastavení polohy přilby. Speciální naklápěcí systém mění těžiště helmy vzhledem k hlavě svářeče.

Na vnitřním ovládacím panelu je tlačítko "Test" což vám umožní zkontrolovat správnou funkci filtru a LED stavu nabití baterie. Kukla Sherman-profi V6a poskytuje kompletní ochranu očí a obličeje před ultrafialovým a infračerveným zářením. Úroveň ochrany proti UV/IR záření je 16 (DIN), i když se filtr rozsvítí.

Svářecí kukla je připravena k okamžitému použití, stačí ji pouze přizpůsobit velikosti hlavy svářeče a výběr a nastavení příslušných provozních parametrů.

Technicné parametry:
Rozsah odstínů: 5 - 13 podle DIN
Doba sepnutí - světlo/tma [s]: 1/30 000
Doba přepínání - tma/světlo [s]: 0,2 - 0,8
Nastavení citlivosti: plynulé
Svařování/broušení: ANO / ANO
Počet foto senzorů: 4
Zorné pole [mm]: 100 x 97
UV/IR ochrana: 16 podle DIN
Tma ve světlém stavu: 4 podle DIN
Optická třída filtru: 1/2/1/2
Napájení: Fotovoltaické
Zapnuto/vypnuto: Automatický
Pracovní teplota [°C]: -5 ÷ +55
Hmotnost [kg]: 0,55