Sherman samostmívací kukla V5A

Automatická svařovací helma Sherman-profi V5a je navržena tak, aby chránila oči a obličej před jiskry, třísky a škodlivým zářením při elektrickém a plynovém svařování, pájení, řezání kyslíkem a broušení.

Filtr automatického zatemnění se po zapálení oblouku automaticky změní ze světla na tmavé a po svařování se znovu rozzáří.

Přilba V5a má dva externí knoflíky, které umožňují nastavení úrovně tmy od 4 do 13 podle DIN a plynulé nastavení citlivosti citlivosti fotosenzoru na intenzitu oblouku během svařování, jakož i dva externí spínače umožňující třípolohové nastavení doby zpoždění přepínání tmy / světla a změnu provozního režimu. Blackout filtr má nejvyšší optickou třídu zajišťující plnou bezpečnost svářeče. Je vybaven čtyřmi fotosenzory, což je zvláště důležité při svařování nízkými proudy.

Průzor V5a má mimořádně široké zorné pole díky velkému průzoru 100 x 62 mm. Kromě toho je možné zcela vychylovat filtr zatemnění, což výrazně zvyšuje úhel pohledu a je zvláště užitečné při provádění přesných operací nebo při práci za nepříznivých světelných podmínek.
Přilba V5a je vybavena pokročilou, pohodlnou a ergonomickou opěrkou hlavy pro dokonalé uchycení a úplné seřízení přilby. Speciální systém náklonu mění těžiště hledí vzhledem k hlavě svářeče.

Po výběru funkce broušení se filtr zatemnění přepne na jas bez nastavení tmy.
Na interním ovládacím panelu je tlačítko „Test“ což vám umožní zkontrolovat stav nabití baterie a správnou funkci filtru výpadku proudu.
Z hlediska technologického pokroku, technických parametrů a kvality zpracování je hledí srovnatelné s produkty společností jako Speedglas, Optrel atd

Technické parametry:

Rozsah výpadku proudu: 4-13 podle DIN
Spínací čas - světlo / tma [s]: 1/30000
Čas přepínání - tmavý / světlý [s]: 0,3 - 0,9 (náhle)
Nastavení citlivosti: hladký
Svařování / broušení: ANO ANO
Počet fotosenzorů: 4
Zorné pole [mm]: 100x65
Ochrana proti UV / IR: 16 podle DIN
Lehký výpadek proudu: 3 - 3,5 podle DIN
Filtr optické třídy: 1/1/1/1
Napájení: fotoogniwo
Zapnutí / vypnutí: Automatický
Pracovní teplota [° C]: -5 ÷ +55
Hmotnost [kg]: 0,54