Naftové topidlo Master BV77 E s nepřímým spalováním

Topidlo BV 77 E od výrobce Master, které je vyráběno v Itálii, je nejmenším v kategorii topidel s nepřímým spalováním. Výkon 20kW zajišťuje pohodlné vytápění středních a středně větších prostor. Výhoda topidel s nepřímým splaováním je v zlášť odvodu horkého vzduchu a spalin. To umožňuje používat topidlo v prostorech , kde se pohybují lidé nebo zvířata.

Na topidlo lze připojit hadici o délce 3m pro odvod horkého vzduchu. To umožňuje postavit topidlo mimo objekt a přivádět horký vzduch přímo do místnosti. To snižuje hlučnost v ohřívaném prostoru. Při spalování  pohonné hmoty se spaluje kyslík, z toho důvodu výrobce doporučuje alespoň 1x denně vyvětrat ve vytápěné místnosti.

U topidla Master BV77E je samozřejmostí možné připojení k volitelnému pokojovému termostatu. Topidlo BV77E je vybaveno pojistkou zabraňujícím přehřátí s následnou ventilací, spalovací komorou z nerezavějící oceli, odolným vnějším nátěrem a robustní konstrukcí s dlouhou životností. Palivová nádrž je součástí topení Master BV77E.

Topidlo Master BV77E obsahuje podvozek pro snadnou manipulaci, vnější plášť topidla BV 77E zůstává stále bezpečně chladný. Topení BV 77E se snadno udržuje a má vysokou výměnu objemu vzduchu. Topidlo je vybaveno elektronickou regulací plamene.

Technické parametry:

Napětí: 230 V
Hlučnost: 74 dB
Hmotnost: 53 kg
Objem nádrže: 36 l
Průměrná pracovní doba: 1 300 min
Průtok vzduchu: 1 549,988 m3/hod
Výkon topení: 20 kW
Spotřeba paliva: 1,67 kg/hod
Max. příkon proudu: 1,5 A
Teplota vzduchu: 93 °C
Odvod spalin: 120 mm
Barva: žlutá
Palivo: Nafta / ELTO
Rozměry (d x š x v): 1180 x 410 x 530 mm
Zapalování: dvojité elektrody
Možnost termostatu: Ano