Naftové topidlo Master BV110 E s nepřímým spalováním

Naftové topidlo Master BV 110 E od výrobce Master, je v kategorii topidel s nepřímým spalováním středně výkonné. Výkon 33kW zajišťuje pohodlné vytápění středních a středně větších prostor.  Výhoda naftových topidel s nepřímým spalováním je v zvlášť odvodu horkého vzduchu a spalin. To umožňuje používat topidlo v prostorech, kde se pohybují lidé nebo zvířata.

Na naftové topidlo BV 110 E lze připojit hadici o délce 7.6m. pro odvod horkého vzduchu. To umožňuje postavit topidlo mimo objekt a přivádět horký vzduch přímo do místnosti. To snižuje hlučnost v ohřívaném prostoru. Při velkých mrazech lze topidlo vybavit předehřevem paliva. To umožňuje mít topidlo venku, i když je venkovní teplota pod bodem mrazu. Při spalování  pohonné hmoty se spaluje kyslík, z toho důvodu výrobce doporučuje alespoň 1x denně vyvětrat ve vytápěné místnosti.

Topidlo Mater BV110E má následnou ventilaci, spalovací komoru z nerezavějící oceli. Dále má robustní konstrukci a odolný vnější nátěr s dlouhou životností. Palivová nádrž je součástí topidla. Naftové topidlo Master BV110E obsahuje podvozek pro snadnou manipulaci a  vnější plášť topidla BV 110E zůstává stále bezpečně chladný. Topení BV 110E je snadné na údržbu. Vysoký objem výměny vzduchu zajišťuje rychlou a účinnou změnu teploty ve vyhřívaných prostorech.

Technické parametry:

Napětí: 230 V
Hlučnost: 77 dB
Hmotnost: 74 kg
Objem nádrže: 65 l
Průměrná pracovní doba: 1 430 min
Průtok vzduchu: 1 800 m3/hod
Výkon topení: 33 kW
Spotřeba paliva: 2,71 kg/hod
Max. příkon proudu: 2,3 A
Teplota vzduchu: 71 °C
Odvod spalin: 150 mm
Barva: žlutá
Palivo: Nafta / ELTO
Rozměry (d x š x v): 1200 x 650 x 1000 mm
Zapalování: dvojité elektrody
Možnost termostatu: Ano