Půdní vrták ACTIVE T143

Motorový vrták Italského výrobce ACTIVE se silným motorem a bezpečnostní prokluzovou spojkou. Robustní převodovka a spojka předurčuje stroj k použití s vrtáky o proměru až 300 mm. Tento model je vybaven zášlapnou vodící tyčí k bezpečnějšínu a pevnějšímu držení stroje, která zárověň slouží i k lepšímu vedení stroje při vrtání.

DIGITÁLNÍ ZAPALOVÁNÍ:
Digitální zapalování bylo vyvinuto firmou ACTIVE, aby bylo dosaženo lepších výkonů. Digitální zapalování garantuje snadnější startování motoru za jakýchkoli podmínek, čistší motor a nižší emise.

KARBURÁTOR:
U motorů jsou použity karburátory Walbro WYK. Palivová směs se dostává do karburátoru pomocí manuální pumpičky. Membrány jsou vyrobeny ze speciálního teflonového materiálu pro zadržení bezolovnatého paliva.

KLIKOVÁ HŘÍDEL:
Dvoudílné klikové hřídele se dvěma protizávažími jsou vyrobeny z vysoce kvalitní ocele. Speciální design redukuje vibrace a zaručuje vysoký výkon.
Píst: Ultra lehké písty jsou použity k redukování vibrací. Všechny litinové písty mají dva pístní kroužky, které zajišťují delší životnost motoru.

MOTOR:
Motor je navržen speciálně pro půdní vrtáky. Každá součástka byla navržena pro práci v náročných podmínkách.

PALIVOVÁ NÁDRŽ:
Pro snadnější doplňování paliva je na nádrži velké víčko. Veškeré hadičky jsou vyrobeny ve Vitonu, speciální materiál zabraňující korozi bezolovnatého paliva a vysokým teplotám. Speciální zařízení pro zabránění vypařování paliva.

REDUKČNÍ PŘEVODOVKA:
Dvoustupňová (12 převodů) epicykolidní redukční převodovka. Kompaktní, spolehlivá, odolná. Mohou být použity vrtáky do průměru 300mm.

RUKOJEŤ:
Pohodlná měkčená rukojeť. Veškeré ovládání je nadosah.

SKŘÍŇ HŘÍDELE A SPOJKA:
Odolná hřídelová skříň. Profesionální 78 mm centrifugální spojka s progresivním zapojením.

VÝFUK:
Výfuk je vyráběn ze speciálního materiálu, který redukuje hluk. Těsnění je vyrobeno z grafitového materiálu a je odolné vůči vysokým teplotám (až do 900°C).

VZDUCHOVÝ FILTR:
Dvoustupňové vzduchové filtry. Tyto filtry garantují delší životnost motoru a nižší výdaje na údržbu. Papírový filtr (ideální pro práci v prašném prostředí) je dodávaný pro motory 42,7 cm3 a 51,7cm3.

ZAJIŠŤOVACÍ ZAŘÍZENÍ:
Redukční převodovka může být blokována. Zajišťovací zařízení umožňuje obsluze, aby sundala vrták, v případě, že uvázne v zemi. Vypněte motor, zajistěte převodovku a otočte vrtákem proti směru hodinových ručiček.

Technické parametry:
Objem motoru: 42.7 cm3
Výkon motoru: 2,6 Hp/1,9 Kw
Karburátor: membrána Walbro WYK
Model motoru: 2 takt
Rychlost vrtáku: 150 ot./min
Hmotnost: 15 kg