ACTIVE Benzinový hřídelový multifunkční křovinořez Evolution 2,9

Benzinový hřídelový multifunkční křovinořez ACTIVE EVOLUTION 2,9 vyniká univerzálností použití. Pomocí půlené hnací hřídele můžete napojit širokou škálu dalších pomocníků od foukače, kultivátoru, plotostřihu, řetězové pily a olivátoru. Pro lepší výkonnost bylo navrženo digitální zapalování, které usnadňuje startování motoru ale také je motor čistší a má nižší emise. Pro snadnější startování je také použit ruční startér, který čerpá palivový maix do karburátoru.

Pro lepší výkonnost bylo speciálně vyvinuto firmou Active digitální zapalování. Toto digitální zapalování zaručuje snadnější startování motoru za každých podmínek, čistší motor a nižší emise. V motorech těchto křovinořezů jsou použity karburátory typu Walbro WYK. Pro rychlejší a snadnější startování je použit ruční startér, který čerpá palivový mix do karburátoru. Membrány jsou vyrobeny ze speciálního teflonového materiálu, aby odolaly bezolovnatému benzínu.

Dvojitá kliková hřídel s dvěma protizávažími je vyrobena z vysoce kvalitní oceli. Speciální design snižuje vibrace a zaručuje vysoké výkony. Píst – pro snižování vibrací jsou používány ultra lehké písty. Všechny písty vyrobené ze speciální litiny mají dva pístní kroužky pro zajištění delší. Větší víčko od palivové nádrže umožňuje snadnější plnění. Hadičky jsou vyrobeny z Vitonu, což je speciální materiál odolný vůči korozi bezolovnatého benzínu a vůči vysokým teplotám. Speciální zařízení k zamezení úniku výparů.

Popruhy byly navrženy pro zajištění maximálního komfortu a bezpečnosti obsluhy. Pro všechny křovinořezy vyhovují patentované ACTIVE nylonové hlavy a platinová struna. Převody jsou vyrobeny ze speciálního materiálu, lehkého, ale velmi odolného. Kloubové hřídele mají 6 samo-mazacích průchodek, které snižují vibrace. Všechny tyto funkce zaručují maximální komfort obsluhy. Spolehlivé velmi odolné převodovky konstruované tak, aby odolaly i maximálním pracovním podmínkám.

Při výrobě je použit speciální materiál (o síle 1,0mm), který snižuje emise hluku. Technologie Active používaná při výrobě tohoto komponentu zaručuje delší životnost výfuku díky snížené míře opotřebení (způsobené vysokými teplotami a olejem). Pogumovaná ergonomicky tvarovaná rukojeť zaručuje nejlepší pracovní komfort. U-rukojeti ACTIVE jsou nastavitelné na každé straně zvlášť.

Quick fit system umožňuje snadnou výměnu přídavných zařízení. Bezpečnostní zavírací kolík zaručuje stabilní bezpečné připojení. Díky tomuto spojovacímu článku Quick Fit System lze měnit víceúčelová přípojná zařízení během několika sekund – použití jako křovinořez nebo nůžky či plotostřih. Tlumiče jsou usazeny mezi pružnou hřídel a převodem, čímž jsou zajištěny nižší vibrace.

Technické parametry:

Obsah motoru: 28,5 ccm
Výkon motoru: 1,7 Hp/1,25 Kw
Držadlo: D-rukojeť
Model motoru: 2 takt
Karburátor: membrána Walbro WYC
Průměr tuby hřídele: 26 mm
Strunová hlava: poloautomat ACTIVE patented 120
Standardní výbava: ramenní popruh
Hmotnost: 5,3 kg