3D geometrie mobilní stojan - elektronické sledování terčů

3D geometrie s elektronickým automatickým sledováním polohy terčů. HD kamery s vysokým rozlišením jsou umístěny na výškově pohyblivém středovém sloupu. Pomocí funkce automatického sledování polohy terčů si elektronika sama určuje a nastavuje ideální polohu výšky kamer. Měření tak může probíhat jak na spuštěném, tak na zvednutém zvedáku. Pohyb a sledování terčů probíhá automaticky. 

Odrazové terče jsou z velmi odolného materiálu, neobsahují žádnou elektroniku, tzn. nepotřebují baterie, ani kabely. Jsou stále v zorném poli kamer, geometrie je tedy vhodná i pro vozidla s nízkými spojlery.

Určeno pro osobní a dodávková vozidla. 3D geometrie umožňuje přesné měření celé řady parametrů geometrie kol přední i zadní nápravy a diagnostiku řízení. 

Funkce kompenzace házivosti potlačením vozidla na minimální vzdálenost, umožňuje během několika málo okamžiků změření a 3D dynamickou projekci naměřených úhlů. Použití na zvedáku, na zemi, nebo na montážní jámě.

Primární úhly: celková i samostatná sbíhavost, odklon, záklon, úhel jízdní osy 

Sekundární úhly: rozsah úhlů rejdu, maximální úhel natočení kol, přesazení, sdružený a diferenční úhel

Funkce měření rozdílů stop a rozchodů náprav (vzdálenosti středů všech kol) Snadná kontrola jestli vozidlo nebylo např. havarováno. 

Měření rovinnosti zvedáku. Měření průměru kola a rychlosti otáčení.

Nová generace mini odrazových terčů se speciálním ochranným filtrem zaručuje nejspolehlivější odraz i v nepříznivých světelných podmínkách.

3D geometrie používá přehledný ovládací software pod OS Windows v českém jazyce. Obsluha je tak velice jednoduchá, vše je přehledně graficky zpracováno a integrováno do průvodce celým měřením. Zobrazení na velkém 22" monitoru umožňuje snadné čtení a zobrazovaných dat i z větší vzdálenosti. Obsahuje databázi vozidel s hodnotami určenými výrobcem s možností editace. Databázi zákazníků a evidenci zakázek. Tisk protokolu s výsledky měření. 

Dodávka 3d geometrie obsahuje:

  • Pohyblivý stojanový vozík s držáky na příslušenství.
  • Pevný stojan s integrovanými výškově stavitelnými HD kamerami.
  • PC s klávesnicí a myší, tiskárnu, monitor.
  • 4 stíněné mini odrazové terče z tvrzeného materiálu
  • 4 univerzální stavitelné rychloupínací držáky na terče 11" – 25"
  • Aretaci volantu a pedálu brzdy
  • Přední otočné plošiny