ESAB Heliarc 283i AC/DC 400V CE

Vysoce kvalitní svařování AC/DC TIG a MMA Nové svařovací zdroje Heliarc mají vše, co potřebujete pro pokročilé svařování metodou TIG AC/DC hliníku, hliníkových a hořčíkových slitin, nerezavějících i uhlíkových ocelí a slitin mědi.

Zdroje Heliarc umožňují svařovat obalenými elektrodami, včetně celulózových (AWS 60XX), které se obtížně zapalují. Nastavení pro optimální výsledky funkce zdroje Heliarc umožňují dosáhnout výborných výsledků. AC i DC pulz, ovládání frekvence a vyvážení, schopnost uložit 60 programů a přepínat mezi dvěma úrovněmi proudu během svařování jsou jen některé z jeho vlastností. Pulzace AC a DC se používá na řízení tepelného příkonu, je zvlášť výhodná pro tenké materiály.

Použití pulzů zvyšuje stabilitu oblouku a ovládání tavné lázně, čímž se dosahuje vyšší rychlosti svařování a nižší deformace. Změny frekvence pulzů ovlivňují přívod tepla a vytvářejí kresbu na povrchu svaru. Frekvence pulzů a rychlost svařování určují velikost a vzdálenosti zvlnění povrchu, tedy výsledný vzhled povrchu svaru. Při frekvenci více než 100 Hz vzniká hladký povrch bez kresby a zlepšuje se stabilita oblouku při nízkých proudech. Rozšířené AC vyvážení (EN) snižuje opotřebení wolframové elektrody a zlepšuje průvar, vytváří čisticí efekt potřebný ke vzniku vysoce kvalitních svarů. Rozšířená AC frekvence umožňuje použití wolframové elektrody menšího průměru včetně udržení geometrie elektrody.

Koncentrovanější a účinnější oblouk zvyšuje průvar, snižuje tepelný příkon a zvyšuje rychlost svařování. Zlepšuje produktivitu procesu a pomáhá snižovat deformace a celkové náklady. Předehřev elektrody pomáhá udržet geometrii wolframové elektrody a současně zlepšuje svařování a prodlužuje životnost elektrody.

Technické parametry: