Zahradní domek SOLID EVA 229 x 194 cm

Dřevěný domek, síla stěny 12 mm, vnější rozměry š 229 x d 194 cm, vnější plocha domku 4,45 m2. Klasický pevný zahradní domek SOLID EVA nabízí perfektní úložný prostor pro vaše základní zahradní nářadí. Tento model má zabudovaná okna ve vstupních dveřích. Dodáváme jako stavebnici v rozloženém stavu.

Systém stavby tohoto domku:

Sestavení je jednoduché - konstrukce je ze stěnových panelů a střecha z OSB desek. Jednotlivé panely se k sobě pouze sešroubují.

Krátký popis:

  • dvoukřídlé dveře na pantech
  • dodáváno včetně podlahy
  • tlakově impregnováno proti plísním
  • 2x okno (prosklení z plexiskla)
  • střešní lepenka součástí balení
  • v balení je veškeré potřebné kování
  • Vysvětlivka: ŠÍŘKA - čelní strana, DÉLKA - boční strana

Povrchová úprava domku:
Před montáží musí být všechny stavební díly ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem (preventivní ochrana proti zamodrání a plísni) a to z vnější i vnitřní strany dílců. Pro konečný nátěr použijte i ve vnitřním prostoru povětrnostně odolnou lazuru s dobrými fyzikálními vlastnostmi, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Lazura by měla být zároveň voděodpudivá, světlostálá a vlhkosti odolná. Dbejte na to, aby lazura měla dostatek barevného pigmentu, protože jinak by mohlo dojít k zešednutí dřeva. Nepoužívejte žádný lak! Nechte si podrobně poradit od odborného prodejce barev, co se týká ochrany přírodního jehličnatého dřeva a dodržujte pracovní postup výrobce nátěrové hmoty. Další nátěr provádějte po dokonalém zaschnutí a vyvětrání. Důkladnou ochranou dřeva ovlivníte zásadně životnost Vašeho zahradního domku.

Skladování před montáží:
Domek je vyroben z kvalitního dřeva a je dodáván povrchově neošetřen. Pozor, balík s materiálem není vodotěsný. Folie chrání dřevo jen proti znečištění. Skladujte proto stavební sadu až do konečné montáže v suchu, ne přímo položenou na zemi, chráněnou proti vlivům počasí (vlhkost, slunce atd.). Neskladovat ve vytápěném prostoru!

Základy domku:
Věnujte prosím MIMOŘÁDNOU péči při budování základu pro domek. Základ postavte tak, aby horní hrana základu přesahovala asi 5 cm okolní terén. Základ musí být přesně vyvážen do vodorovné roviny a odvodněn, aby základové trámky ležely v rovině. Aby bylo zabráněno přímému kontaktu se zemí a vniknutí zemní vlhkosti do trámků, podložte trámky pásky z bitumenové lepenky (nejsou součástí dodávky).

Pro trvanlivost základu je nutno dodržet tyto nejdůležitější předpoklady: podklad, pravoúhlost a přesná rovina. S kvalitním základem vydrží Váš domek o mnoho let déle. Nechte si poradit nebo základ zhotovit odborníkem-stavařem.

Povolení ke stavbě domku:
Dřevěný domek s pevnými základy může vyžadovat určitá povolení od místních úřadů. Proto raději před nákupem domku ověřte
na stavebním úřadě aktuální situaci s územním rozhodnutím (rozhodnutí o umístění  stavby). Doporučujeme na všech místních úřadech ověřit platné předpisy pro oblast plánované stavby domku, protože stavba domku může být úřady zrovna v místě vaší zahrady z různých důvodů omezena. Pokud máte zahrádku (pozemek) v nájmu, tak se musíte dohodnout i s jejím majitelem.

Doprava:
Osobní odběr na naší pobočce je možný, nicméně počítejte s velkou hmotností domku (180 kg) a s nutností odpovídajího přívěsného vozíku nebo raději dodávky (např. tranzitu).
Pokud si objednáte naši dopravu, tak domek dopravíme v rozloženém stavu jako 1 paletu na hranici Vašeho pozemku. Při vykládce je nutná spolupráce kupujícího.

Technické parametry:
Kategorie : Dřevěné domky
Šířka (vnější) : 2.29m
Délka (vnější) : 1.94m
Zastavěná plocha : 4.45m2
Vnitřní plocha : 3.80m2
Šířka dveří : 1.26m
Výška dveří : 1.66m
Výška stěny : 1.71m
Výška (vnější) : 2.03m
Dveře : dvoukřídlé na pantech
Síla stěny domku : 12mm
Síla střechy : 12mm
Střešní krytina (obsah dodávky) : střešní lepenka
Plocha střechy : 4.42m2
Sklon střechy : 17o
Podlaha přibalena : ano
Okna (materiál prosklení) : plexisklo
Zatížení střechy na sníh : kg/m2
Povrchová plocha k nátěru : 14.8m2
Výrobce : LANIT PLAST
Hmotnost : 180kg
Barva : dřevo