Dětský domek SOLID PLAYHOUSE S8400


Dřevěný domek, síla stěny 16 mm, vnější š 136 x d 132 cm, vnitřní plocha domku 1,37 m2.

Klasický pevný zahradní domek pro děti S8400 nabízí perfektní prostor pro dětské hry. Dodáváme jako stavebnici v rozloženém stavu.

Systém stavby tohoto domku:

Prkna s perem a drážkou se nasadí do sebe a jednotlivě se přišroubují k rohovým stojnám. Síla prken 16 mm.

Krátký popis:

  • tři otevřená okna bez okenic
  • otevřený prostor pro vstup
  • domek je vyrobený z pravého smrkového dřeva

Povrchová úprava domku:
Před montáží musí být všechny stavební díly ošetřeny hluboko působícím základním nátěrem (preventivní ochrana proti zamodrání a plísni) a to z vnější i vnitřní strany dílců. Pro konečný nátěr použijte i ve vnitřním prostoru povětrnostně odolnou lazuru s dobrými fyzikálními vlastnostmi, která ochrání dřevo proti vlhkosti a slunečnímu záření. Lazura by měla být zároveň voděodpudivá, světlostálá a vlhkosti odolná. Dbejte na to, aby lazura měla dostatek barevného pigmentu, protože jinak by mohlo dojít k zešednutí dřeva. Nepoužívejte žádný lak! Nechte si podrobně poradit od odborného prodejce barev, co se týká ochrany přírodního jehličnatého dřeva a dodržujte pracovní postup výrobce nátěrové hmoty. Další nátěr provádějte po dokonalém zaschnutí a vyvětrání. Důkladnou ochranou dřeva ovlivníte zásadně životnost Vašeho zahradního domku.

Skladování před montáží:
Domek je vyroben z kvalitního smrkového dřeva a je dodáván povrchově neošetřen. Pozor, balík s materiálem není vodotěsný. Folie chrání dřevo jen proti znečištění. Skladujte proto stavební sadu až do konečné montáže v suchu, ne přímo položenou na zemi, chráněnou proti vlivům počasí (vlhkost, slunce atd.). Neskladovat ve vytápěném prostoru!

Základy domku:
Věnujte prosím MIMOŘÁDNOU péči při budování základu pro domek. Základ postavte tak,aby horní hrana základu přesahovala asi 5 cm okolní terén. Základ musí být přesně vyvážen do vodorovné roviny a odvodněn, aby základové trámky ležely v rovině. Aby bylo zabráněno přímému kontaktu se zemí a vniknutí zemní vlhkosti do trámků, podložte trámky pásky z bitumenové lepenky (nejsou součástí dodávky). Základ se obyčejně provádí třemi způsoby :

  • pásový základ
  • sypaný betonový základ
  • betonová deska

Pro trvanlivost základu je nutno dodržet tyto nejdůležitější předpoklady: podklad, pravoúhlost a přesná rovina. S kvalitním základem vydrží Váš domek o mnoho let déle. Nechte si poradit nebo základ zhotovit odborníkem-stavařem.

Použité dřevo:

Naše dřevostavby jsou vyráběny z jehličnatého řeziva, konkrétně smrku. Výjimkou jsou přístřešky pro auto, jež jsou vyráběny z borovice. Dřevo je přírodní produkt, šetrný k životnímu prostředí, takže harmonicky zapadá do jakékoli zahrady. Další předností dřevovýrobku je také to, že se dá jednoduše opracovat a je cenově příznivý. K tomu navíc má jehličnaté dřevo vysokou izolační schopnost. Solid pečlivě vybírá surovinu ze severských a východoevropských lesů, kde dřevo díky dlouhým a chladným zimám roste pomaleji. Letokruhy jsou husté, blízko u sebe, což činí dřevo pevným a tvrdým.

Modely opatřené v katalogu Solid značkou PEFC mohou být prostřednictvím jednoduché poptávky dodány jako certifikované PEFC. Značka PEFC zaručuje, že výrobek je vyroben ze dřeva, jež pochází z lesů se sledovaným ekologickým hospodařením.
Modely v katalogu Solid jež jsou opatřeny značkou jakosti a logem FSC, jsou certifikovány podle FSC a tedy zhotoveny výlučně ze dřeva, jež pochází z ekologicky udržovaných a obhospodařovaných lesů.

Povolení ke stavbě domku:
Dřevěný domek s pevnými základy může vyžadovat určitá povolení od místních úřadů. Proto raději před nákupem domku ověřte
na stavebním úřadě aktuální situaci s územním rozhodnutím (rozhodnutí o umístění  stavby). Doporučujeme na všech místních úřadech ověřit platné předpisy pro oblast plánované stavby domku, protože stavba domku může být úřady zrovna v místě vaší zahrady z různých důvodů omezena. Pokud máte zahrádku (pozemek) v nájmu, tak se musíte dohodnout i s jejím majitelem.

Doprava:
Vyhledem k velké hmotnosti přepravní palety NEDOPORUČUJEME osobní odběr na pobočkách Lanit Plast, s.r.o.
Pokud si objednáte dopravu, tak domek dopravíme v rozloženém stavu jako 1 paletu na hranici Vašeho pozemku

Rozměry palety 1330 x 480 x 250 mm
Hmotnost palety 50 kg


Kategorie : Dřevěné domky
Šířka (vnější) : 1.359m
Délka (vnější) : 1.324m
Zastavěná plocha : 1.8m2
Vnitřní plocha : 1.37m2
Šířka dveří : -m
Výška dveří : -m
Výška stěny : 0.899m
Výška (vnější) : 1.615m
Dveře : nejsou
Materiál stěn domku : smrkové profily síla 16 mm
Střecha : smrkové profily síla 16 mm
Střešní krytina (obsah dodávky) : -
Plocha střechy : 2.98m2
Sklon střechy : 40stupňů
Podlaha přibalena : ne
Okna (materiál prosklení) : -
Zatížení střechy na sníh : 75kg/m2
Zavětrování : -
Povrchová plocha k nátěru : 8.51m2
Výrobce : SOLID
Hmotnost : 50kg
Dostupnost : 3 - 4 týdny
Barva : dřevo