Riwall PRO RPST 6172 dvoustupňová sněhová fréza 6,5 HP s elektrostartem

Riwall RPST 6172 je dvoustupňová sněhová fréza 6,5 HP s elektrostartem. Ideální fréza i do vyšších poloh s vyšším množstvím sněhu. Fréza má prověřenou robustní konstrukci stroje spojenou s maximální komfortní výbavou, má velmi tichý chod šneku systém snadného zatáčení je tvořen patentovanou převodovkou s integrovaným diferenciálem od francouzské společnosti GT Transmission.

Přirozeným tlakem na řídítka buď doprava nebo doleva fréza sama ochotně a snadno provede jakkoliv prudkou zatáčku – úplně bez námahy. Jedná se o nejkomfortnější systém zatáčení v této třídě. aretace chodu šneku dovolí ovládat frézu jednou rukou. Druhá ruka tak může i za jízdy např. měnit směr odhozu sněhu apod.

Motor se speciální zimní úpravou a elektrostartérem je osazen kvalitními konstrukčními materiály a komponenty, které zajišťují bezproblémové zimní starty a dlouhou životnost i v tvrdých zimních podmínkách.

Silný motor, vysoký bunkr, ozubený šnek, výkonný vyhazovací ventilátor a široký plastový výhozový komín dobře zvládnou práci i ve zledovatělém nebo mokrém sněhu extrémně silný pojezd stroje si prorazí cestu i při velkých přívalech sněhu. Nastavitelná výška záběru usnadňuje pohyb po nerovném terénu a brání poškození stroje nebo plochy pod ním (štěrková cesta, trávník, dlažba apod.)

Materiál výhozového komínu (polymer) výrazně snižuje lepení a namrzání sněhu na jeho stěny. Strhávací nože jsou nastavitelné do několika poloh a dovolí perfektně upravit okraje sněhové bariéry. Velká kola se speciálním vzorkem mají dobrý záběr i na mokrém či zledovatělém sněhu, ovládací prvky i rukojeť startovací šňůry umožňují snadné ovládání i v rukavicích.  Značka Riwal má desetiletou praxi a zkušenost z klimaticky extrémně náročné Severní Ameriky. 

Podmínky prodloužené záruky naleznete zde.

Technické parametry:

Šířka záběru (sn. fréza) : 61 cm
Typ motoru : ZS 208 SnowMax OHV. 4 takt. zimní úprava
Výkon motoru - maximální : 4.8 / 6.5 kW/HP
Výkon motoru - pracovní : 4 / 5.5 kW/HP
Objem motoru : 208 ccm
Počet válců : 1
Objem palivové nádrže : 2 l
Objem olejové náplně : 0.6 l
Startování : elektrostart + manuální. startovací šňůra
Pojezd : Ano
Aretace chodu šneku : Ano
Rychlost vpřed/vzad : 6/2
Systém snadného zatáčení : Ano
Nastavitelná výška záběru : ano. pomocí ližin
Výška bunkru : 51 cm
Otočný komín : 180 °
Materiál komínu : odolný plast. zamezuje nalepování sněhu na stěny
Nastavení komínu : z místa obsluhy otočným ovladačem
Nastavení rychlostí : z místa obsluhy. na panelu
Odhoz sněhu : cca 0-12 m
Typ rukojeti : plně složitelná
Vyhřívané rukojeti : Ano
Strhávací nože : Ano
Reflektor : Ano. LED osvětlení
Maznice převodovky šneku : Ano
Přihrnovací šnek : speciální ozubený profil pro práci i ve zledovatělém sněhu
Střižné šrouby na hřídeli šneku : ano. zabraňují zničení převodovky v případě zablokování šneku jakýmkoliv pevným předmětem
Kola/vzorek : 15x5". zimní vzorek Snow Hog. závlačky