Skleník LANITPLAST DODO 8x10 PC 4 mm zelený

Klasický robustní skleník vyrobený z masivních elektrolyticky pozinkovaných ohraněných ocelových profilů vyrobených z plechu síly 0,6 mm (ohraněný profil = okraje profilu jsou ohnuté zpět o 180o -  profil není nebezpečně ostrý a navíc ho ohnutý okraj velmi výrazně zpevňuje). Nosná konstrukce skleníku je z vnější strany nalakována vypalovanou zelenou barvou odstínu RAL 6005, z vnitřní strany je šedá barva. Jednotlivé díly konstrukce jsou vzájemně sešroubovány.

Polykarbonát - dvoustěnná deska síly 4 mm. Z důvodu zajištění maximální kvality tohoto skleníku je prosklení vyrobeno firmou LANIT PLAST, s.r.o. z komůrkového polykarbonátu Marlon (výrobce Brett Martin - Velká Británie) nebo z polykarbonátu Sunlite (výrobce Palram Europe - Velká Británie / Německo). Polykarbonát má silný UV filtr, takže nekřehne ani nežloutne. Společnost LANIT PLAST, s.r.o. je od roku 1999 jedním z největších oficiálních dovozců polykarbonátu do ČR (jako regionální partner jejich výrobců) a disponuje proto vlastními technickými zkušebními protokoly z českých státem akreditovaných zkušeben. Jedná se tak o jedny z mála skleníků na českém trhu, které jsou osazené kvalitním polykarbonátem s doložitelnou českou certifikací. Polykarbonát byl otestován Státním zdravotním ústavem jako zdravotně nezávadný.

Osvědčení SZÚ

Záruka 10 let na nerozbitnost polykarbonátu krupobitím

  
Model 8x10 má jedno střešní okno o velikosti š 68 x d 95 cm. Další střešní okna nelze přiobjednat.

Obsahem dodávky jsou jednokřídlé dveře na 3 masívních pantech, opatřené bytelnou západkou (světlost dveří je š 73 cm x 155 / 172 cm - vršek dveří je trojúhelníkový), nosná konstrukce, prosklení ze zvoleného polykarbonátu, 1x střešní ventilační okno s manuálním otevíráním, veškerý spojovací materiál. Ke skleníku je možné dokoupit řadu nadstandardního příslušenství - regály, teploměry, vlhkoměry, zavlažovací zařízení, elektrické odporové vytápění půdy.

Skleník doporučujeme postavit na pevnou nosnou podezdívku. Základový rám skleníku může být podložen např. betonovými prefabrikáty, dlaždicemi, cihlami nebo trámy. Skleník je nutné v každém případě pevně ukotvit k základům, aby nedošlo k jeho poškození větrem. Pro ukotvení je možné použít např. šrouby s hmoždinkami (otvory v základním rámu je nutné vyvrtat, hmoždinky nejsou přiloženy) nebo použít kotvu do země.
Skleník dodáváme jako stavebnici s podrobným montážním návodem. Baleno v nevratných kartonech.

Prezentaci skleníku můžete vidět na videu zde: https://www.youtube.com/watch?v=V6HltRXbE2w

Test skleníku můžete vidět na videu zde: https://www.youtube.com/watch?v=CtFCS6ZET40

Základní montážní postup ke skleníku můžete vidět na videu zde: https://www.youtube.com/watch?v=VPJJfvBEP_A

Důležitá upozornění:
1) Podezdívku stavte až po zakoupení skleníku a po montáži základové konstrukce, kdy získáte přesné půdorysné rozměry skleníku. Zde uváděné rozměry skleníku jsou max. vnější rozměry skleníku a nemohou být použity pro vyměření a stavbu podezdívky. Případně si vyžádejte předem potřebné podklady (HOT LINE tel. 323 672 805).
2) Pozor - u tohoto modelu skleníku je nutné přesný rozměr některých polykarbonátových tabulí svépomocí doformátovat z předpřipravených desek. V kartonu s polykarbonátem je přiložen přesný nářezový plán.
3) V případě používání přírodních hnojiv (koňský / kravský hnůj, slepičince, apod.), umělých hnojiv, pesticidů, herbicidů a jiných chemikálií může po delší nebo i kratší době docházet ke korozi ocelových dílů skleníku (základna, šrouby, apod.
 

Technické parametry:
Kategorie : Ocelové skleníky 

Hmotnost : 57kg
Barva : zelená
Stř. okna : 1x
Zastavěná plocha : 6.86m2
Šířka (vnější) : 2.35m
Délka (vnější) : 2.92m
Výška (vnější) : 1.79m
Dveře : jednokřídlé na pantech
Šířka dveří : 0.73m
Výška dveří : 1.72m
Ukotvení prosklení : pozinkované ocelové přítlačné sponky
Materiál konstrukce : pozinkované ocelové profily síla 0.6 mm
Materiál prosklení : komůrkový polykarbonát 4 mm
Záruka na prosklení : smluvní - 10 let na nerozbitnost krupobitím
Výrobce : LANIT PLAST