Drtič dřeva GTM s benzinovým motorem GTS 900G

Štěpkovač větví GTM Professional GTS 900G  má ve výrobě a vývoji drtičů a štěpkovačů dřeva mnohaletou zkušenost a řada GTS patří mezi nejlépe prodávané drtiče na mnoha trzích západní Evropy. Důvodem pro většinu zákazníků je vynikající poměr mezi cenou, výkonem a kvalitou. Štěpkovače GTM mají velmi promyšlený unikátní design.

Díky motoru uloženému pod vstupním komínem jsou velmi kompaktní a nezaberou mnoho místa při skladování. Rovněž těžiště leží v ideální poloze a se štěpkovačem se tak poměrně snadno manipuluje. Štěpkovač větví můžete na místo určení buď vléci nebo ho lze velmi snadno rozložit na jednotlivé části a potom ho bez problémů převezete v běžném osobním autě. Rozmontování nebo smontování stroje přitom nezabere více než 5 minut.

Srdcem celého výkonného drtícího systému je velký buben, na kterém jsou namontovány dva nože z ušlechtilé oceli (ty jsou otočné a dají se brousit). Na těle štěpkovače je namontován jeden protinůž, o který se větve drtí a tvoří výborně využitelné dřevěné štěpky. Velkou výhodou systému je, že si větve přitahuje sám a na obsluze je pouze vkládání větví do násypky. Model 900 si poradí s větvemi až do průměru 8 cm a plně profesionální model 1300 s motorem Mitsubishi 13 hp a extra širokým vstupním otvorem s větvemi o průměru až 8,5 cm.

Podmínky prodloužené záruky naleznete zde.

Technická data:
Motor: GTE 270
Startování: ruční
Objem motoru (cm3): 270
Výkon (kW/hp): 6,6/9,0
Palivo: bezolovnatý benzín
Objem nádrže (l): 5,3
Olejový senzor: ano
Maximální průměr větví (mm): 80
Výška otvoru komínu nad zemí (cm): 100
Velikost vstupního otvoru (cm): 25 x 25
Výška otvoru výhozového komínu (cm): 138 cm
Směr výhozu: bokem
Nastavení sklonu výhozu: deflektor, 90°
Nouzový vypínač: ano
Průměr kol (cm): 40
Ložiska kol: ano
Drtící nože: 2 otočné + 1 pevný protinůž
Rozměry D x Š x V (cm): 125 x 67 x 138
Hmotnost (kg): 132