Univerzální ponorné čerpadlo ELPUMPS CT 1100 TWIN

Plastová ponorná kalová čerpadla nabízené firmou Elpumps jsou navržena tak, aby zvládla jakýkoliv úkol při čerpání čisté nebo znečištěné vody. Tělo stroje je vyrobeno z kvalitního polypropylenu, který se vyznačuje vynikající chemickou odolností a dobrou elektrickou izolací. U čerpadel Elpumps je navíc tento plast vyztužen 30 % příměsí skelných vláken, což jsou jedny z nejpevnějších vláken na světě, známá svojí odolností i vůči výkyvům teplot, povětrnostním vlivům a chemickým látkám. Ze stejného materiálu je vyroben i kryt motoru. To zajistí delší životnost a chrání mnohem lépe výrobek před škodlivými účinky kyselin a zásad. Silný motor o příkonu 800 W zvládne odčerpat až 16 000 litrů za hodinu. Velikost pevných částic ve vodě může být až 30 mm, při sklopených nožičkách 5 mm. Pravoúhlá koncovka brání poškození nebo zalomení připojené hadice a velký plovákový spínač zajistí spolehlivé automatické vypnutí čerpadla. Funkce TWIN (konstrukce s výklopnými nožičkami) zajistí vyčerpání čisté vody až téměř ke dnu.

 

Možnosti využití:

 

Pro čerpání vody z bazénů, místností či různých šachet zatopených podzemní či povrchovou vodou.
Odvodnění v jiných prostorech, jámách nebo šachtách. Zalévání a zavlažování zahrad. Čerpání vody z nádrží, rybníků ap. Čerpání vody ze studní (pozor na dostatek místa kvůli dostatku prostoru pro plovákový spínač).

 

Technika:

 

Díky skládacím nožičkám na spodní části stroje je čerpadlo schopné odsát čistou vodu mnohem níže než běžná kalová čerpadla, takže plnohodnotně zastane i funkci čistokrevného čerpadla na čistou vodu. Velký vývod 6/4" a jeho asymetrické umístění zajišťuje až o 30 % vyšší účinnost čerpadla. Vinutí motoru je z mědi. Hřídel motoru čerpadla je vyrobena z kyselino-vzdorné nerezové oceli (INOX), což ji zajišťuje vynikající odolnost proti korozi. Pouzdro motoru je vyrobeno rovněž z nerezové oceli a samotné oběžné kolo je vyrobeno z NORYLU, který má vynikající antikavitační vlastnosti. Hřídel je utěsněna profesionálním těsněním kombinující pružinové a keramicko křemíkové těsnění. Další těsnění je potom na vývodu hřídele z těla motoru. Motor je chráněn tepelnou pojistkou.  Součástí balení je adaptér pro různé průměry hadic. Kvalita všech komponentů zaručuje dlouhý a bezúdržbový provoz čerpadla.

 

Technické parametry:

Příkon (W) 1100
Typ motoru 230V, 50Hz
Max. čerpací výkon (l/hod) 17000
Max. průměr pevných příměsí (mm) 5-30
Max. tlak (bar) 1.2
Max. výška (m) 12
Průměr závitu ('') 6/4
Délka kabelu (m) 10
Kabeláž H07 RNF 3 x 1 mm2
Max. teplota média (°C) 35
Hmotnost (Kg): 4.50
Rozměry balení (cm): 35 x 25 x 35