Kondenzační bezprašný sušič vzduchu Atmos (AHD 31)

ATMOS Kondenzační sušiče vzduchu jsou velmi tiché a bezprašné, proto se hodí i do laboratoří nebo do provozu s vysokým nárokem na bezprašnost. Tyto sušiče slouží k odstranění vodních par ze stlačeného vzduchu, používaného pro průmyslové účely ve vnitřním prostředí. Sušič ochladí vzduch skoro na bod mrazu a tím vyloučí olejové páry a vlhkost. Zkondenzované kapaliny jsou pak odváděny odvodem kondenzátu.

Sušiče řady AHD jsou malé, ale velmi výkonné a přitom efektivní a moderní. Ve své kategorii patří mezi spičkové produkty. Dále se tyto sušiče můžou chlubit nízkými provozními náklady a širokým spektrem využití v průmyslových oblastech. Taky velkou výhodou je, že jsou plně automatické a lehce ovladatelné, díky jednoduchému řídícímu panelu. Také jsou jednoduché na instalaci a údržbu.

Sušiče stlačeného vzduchu AHD s nízkou tlakovou ztrátou a vysokou spolehlivostí,  jsou koncipovány tak, aby udržovaly požadovaný tlakový rosný bod +3°C a zároveň měly minimální spotřebu elektrické energie. Kompaktní měděný výměník tepla slučuje funkce výměníku vzduch-vzduch, vzduch-chladivo.V chladivovém okruhu jsou použity vysoce výkonné kondenzátory, ekologické chladivo R134a a spolehlivé kompresory. 

Sušiče stlačeného vzduchu AHD jsou certifikovány dle DIN EN ISO 9001:2000

Limitní podmínky pro provoz sušiče

  • Vstupní tlak max. 16 bar
  • Vstupní tlak min.  3 bar
  • Teplota vstupního vzduchu max. +49,0 °C
  • Teplota vstupního vzduchu min.  +4,4 °C
  • Teplota okolí max. +43,0 °C
  • Teplota okolí min.  +4,4 °C
Důležité upozornění

Z důvodu záruky na sušič je výrobcem striktně požadováno, aby byl na vstupu do sušiče (mezi vzdušníkem kompresoru a sušičem vzduchu) zařazen filtr pro odstranění zbytkového oleje. Pro sušič AHD 31 je v
ýrobcem doporučen filtr NGF F02-B-SF.

Technické parametry: 
Napájecí napětí: 1 x 230 V
Příkon: 0,24 kW
Výkonnost: 30 m3/hod
Maximální přetlak: 16 bar
Tlakový rosný bod (TRB): +3 °C
Typ chladiva: R134a
Připojení: G 3/8"
Hlučnost: 45 dB(A)
Hmotnost: 19 kg
Rozměry (Š x D x V): 320 x 320 x 382 mm