Pásová pila na kov PILANA PMS 270/350 HAD

Poloautomatická pásová pila s celistvým poloautomatickým cyklem, kde je řízeno hydraulikou nejen rameno pily, ale i upínaní a otevíraní svěráku.

Díky těmto vlastnostem lze zefektivnit dělící proces na vaší dílně, kdy obsluha pily pouze naměří materiál pomocí dorazu nebo laserové rysky a spustí poloautomatický cyklus pásové pily, který končí vyjetím ramene nad řezaný materiál a uvolnění svěření řezaného materiálu.

Tyto stroje vycházejí z nejvyšší třídy pásových pil SAD, kde s nimi sdílí více jak 80% dílů. Na pile lze dělit konstrukční ocel i legovanou ocel v různé profilaci do maximální tloušťky 1 mm včetně plných tyčí až do průměru 270 mm, dále lze využít přídavné příslušenství pro řezání více tyčí najednou.

Konstrukce stroje je osvědčená a neměnná, což zajišťuje stabilní dodávky všech komponentů stroje i po deseti letech provozu. Pokud hledáte pásovou pilu, na kterou se můžete spolehnout v každé situaci, tak model HAD je tou nejlepší volbou!

Rameno pásové pily:

  • Rameno pily je jeden celistvý odlitý kus litiny, což je u kloubových pil nejlepší možné řešení. Litina díky svým mechanickým vlastnostem výborně absorbuje mikro-vibrace, které vznikají pří každém dělení pilovým pásem. 
  • Celková konstrukce ramene tedy zvyšuje životnost pilového pásu, protože eliminací mikro-vibrací dojde ke snížení tření mezí HSS zubem pilového pásu a řezanou ocelí. Robustní rameno pily je usazeno na kloubu s nezničitelnými kuželovými ložisky. Jeho vyvážení je uzpůsobeno tak, aby obsluze stačilo vyvinout jen málo síly pro jeho zvednutí i bez pomocí proti vratných pružin pro ruční řezání. Litinové rameno pily je vybaveno ukazatelem napnutí pásů s automatickou detekcí přetrženého pásu.

Řezání úkosů:

  • Poloautomatická pila má snadné nastavení ramene do úhlu pomocí ruční zajišťovací páky na levou i pravou stranu až do úhlu 60°, kde lze řezat maximální do Ø160 mm. Při nastavení ramene do úhlu 45° lze řezat až do Ø240 mm.

Poloautomatický cyklus řezání:

  • Stačí ručně a jednoduše nastavit maximální zdvih ramene na hydraulickém válci, poté za pomocí ručního kola na svěráku dojet čelistí kousek k řezanému materiálu a spustit celý poloautomatický cyklus za pomocí tlačítka na ovládacím panelu. Svěrák v řízeném procesu sevře dělený materiál, spustí běh pilového pásu a začne tlačit rameno do řezu dle nastaveného posuvu. Po dořezání materiálu se vypne pilový pás, rameno pily vyjíždí do nastavené maximální pozice a čelisti svěráku uvolňuje upnutý materiál ve vzdálenosti asi 15mm. Pila čeká na další spuštění řízeného poloautomatického cyklu. Popsaný řízený cyklus lze využívat i pro úhlové řezy na levou i pravou stanu.

Ovládací panel:

  • Praktický ovládací panel s kompletní diagnostikou stavu pásová pily za pomocí led diod. Tlačítka mají krytí před vnikem kapaliny stejně jako celý panel, což je veliká výhoda přes konkurenčními ovládacími panely se standardními tlačítky, které jsou náchylné k opotřebení a nespolehlivosti při dlouhodobém používaní. Na panelu najdete nákres pily, kde jsou informační led diody pro jednotlivé části stroje, podle kterých lze přesně určit aktuální stav celého stroje.

Čistící kartáček:

  • Pila má volně uložený čistící kartáček, který vynáší ocelové třísky ze zubové mezery pilového pásu, a tím prodlužuje jeho životnost. Kartáček lze výškově nastavit dle jeho postupného opotřebení.

Karbidové vedení pilového pásu:

  • Vodící kostky pro pilový pás jsou ze slinutého karbidu pro co nejvyšší otěruvzdornost a tepelnou odolnost.
  • V karbidech jsou vybroušeny drážky, které slouží pro lepší rozvod chladící kapaliny mezí vodítky a pilovým pásem.
  • S karbidovými vodítky lze jednoduše manipulovat pro nastavení ideální mezery. 
  • Pilový pás má šířku 27 mm

Upínání materiálu:

  • Stavitelnou čelist svěráku lze rychle polohovat za pomocí závitové tyče a ručního kola.
  • Upínaní a povolování děleného materiálu zajišťuje hydraulický píst, jenž pevné sevře různé profilace materiálu včetně rotačních tyčí, kde jsou styčné body uchopení nejmenší.
  • Pevné uchopení materiálu ve svěráku je velmi důležité, protože jakýkoliv pohyb děleného materiálu při řezu znamená zničení pilového pásu. Robustní svěrák má jednoduchý systém přestavení pozice pro rychlé nastavení pily pro řezání pod úhlem na levou i pravou stranu.

Chlazení pily:

  • Chlazení pily je praktický vyvedeno do vodících kostek pro co nejvyšší účinnost chlazení.
  • Cyklus chlazení se spouští automaticky s pilových pásem a lze ho snadno regulovat na škrtícím ventilu.
  • Nádrž chlazení je snadno dostupná pro pohledné čištění. 
  • Součásti pily je odkapávací plech.
Technické parametry:

Napětí: 400 V
Motor: 1,5 kW
Rozměr pásu: 3160 x 27 x 0,9 mm
Rychlost pásu: 34, 68 m/min.
Maximální řezný průměr: 270 mm
Rozměry stroje: 2350 x 1200 x 1960 mm
Hmotnost stroje: 460 kg
Hmotnost balení: 530 kg

Maximální rozměry řezaného materiálu:
Profil kulatý / Profil čtvercový / Profil obdélníkový
0° 270 mm / 260 x 260 mm / 350 x 220 mm
45° 240 mm / 220 x 220 mm / 240 x 160 mm
60° 160 mm / 150 x 150 mm / -
45°(L) 210 mm / 180 x 180 mm / -