Odpuzovač netopýrů DERAMAX BAT

Odpuzovač netopýrů DERAMAX BAT

Kvalitní ultrazvukový odpuzovač netopýrů vyráběný v České republice. Použití špičkových součástek a kvalitních materiálů spolu s výrobní technologií povrchové montáže součástek a několikanásobnou kontrolou kvality zajišťuje dlouhodobou životnost a spolehlivost tohoto typu plašiče.

Využití odpuzovače‐plašiče Deramax‐Bat:

Deramax‐Bat je určen k využití jako odpuzovač‐plašič netopýrů. Generuje specifické ultrazvukové signály, které jsou pro netopýry velmi nepříjemné, protože působí rušivě a navíc nabourávají jejich echolokační systém, takže po krátkém čase chráněný prostor opouští a hledají si nové útočiště mimo prostor chráněný odpuzovačem. Generované ultrazvukové signály mají automatickou změnu kmitočtu v daném rozsahu, aby si netopýři na signál nezvykli a současně i automatickou změnu výkonu (náhlá změna výkonu), která přispívá k vyšší účinnosti tohoto typu odpuzovače.

UPOZORNĚNÍ: V některých zemích jsou určité druhy netopýrů chráněny, ev. jsou chráněny všechny druhy volně žijících netopýrů. Doporučujeme Vám proto ověřit si zda a jaké druhy netopýrů jsou chráněny ve Vaší zemi. Právní ochraně často nepodléhají jen samotná zvířata, ale i netopýří stanoviště. Např. v České republice jsou všechny druhy netopýrů chráněny zákonem č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a pro manipulaci s netopýry, nebo zásah na jejich stanovišti je třeba si vyžádat výjimku ze zákona od orgánů ochrany přírody. Deramax‐Bat je určený pro ochranu vnitřních i venkovních prostor. Odpuzovač netopýry nezabíjí, ani nezraňuje, pouze vymezuje prostor ve kterém by se neměli pohybovat.

Komfort provozu plašiče Deramax‐Bat:

Deramax‐Bat pracuje v kmitočtové oblasti, která je pro člověka za hranicí slyšitelnosti, proto neruší a neobtěžuje své okolí nepříjemným hlukem. Vysoké kmitočty, z rozsahu na kterém zařízení pracuje, již člověk není schopen vnímat ani podprahově. Současně nemá tato plašička na kuny a hlodavce žádný negativní vliv na domácí, nebo hospodářská zvířata jako jsou např. psi, kočky, koně, drůbež apod. Tento typ odpuzovače‐plašiče se běžně využívá i v prostorech s chovným ptactvem. Výjimka: V prostoru chráněném odpuzovačem Deramax‐klasik není vhodné chovat křečky, morčata, laboratorní myši a potkany.

Instalace a rozsah účinnosti plašiče Deramax‐Bat:

Instalace odpuzovače‐plašiče netopýrů spočívá jen v jeho umístění do prostoru určeného k ochraně a připojení napájecího zdroje, jinak pracuje zcela automaticky a není nutné žádné nastavování. Rozsah účinnosti tohoto odpuzovače‐plašiče netopýrů, je při použití ve vnitřních prostorách dle členitosti prostor až do
500m2. Při použití ve venkovních prostorách je dosah až 21metrů v úhlu cca 90stupňů. Pozn.Díky speciální konstrukci odpuzovače je úhel záběru vyzařovaného signálu ve vzdálenosti několika metrů od přístroje rozšířený až na 180stupňů. Ultrazvukový odpuzovač netopýrů Deramax‐Bat je možné použít ve vnitřních, i venkovních prostorách. Zařízení je odolné vůči vlhkosti, nicméně v případě využití ve venkovních prostorách je bezpodmínečně nutné chránit přístroj před přímým vlivem deště a sněhu.

Technické údaje odpuzovače‐plašiče Deramax‐Bat:

  • Napájení: Externí síťový stabilizovaný zdroj 12V ss. (Není součástí dodávky obj.číslo 04210113)