Teplovzdušná kamna olejová WA 33

Kotel na směsi olejů MASTER WA 33 je určen k vytápění průmyslových prostor, které nejsou vybaveny ústředním topením, jako jsou dílny, autoservisy, výrobní haly, sklady, manipulační prostory, sklepy, garáže, přibližně do rozlohy 200 m2 (záleží na podmínkách). Mohou se spalovat pouze paliva, která mají osvědčení o kvalitě paliva (např.u benzínové pumpy si můžete vyžádat osvědčení o kvalitě), tzn.že se nemohou spalovat stolní oleje apod.

Řídící jednotka kotle umožňuje plynulé nastavení topného výkonu v rozsahu 21 - 33 kW (při použití kvalitního paliva se výkon může zvýšit až na 35 kW). Kotel je vybaven ochranou před přehřátím, ochranou proti přetečení paliva a automatickým udržováním nastavení při výpadku napájení. Vestavěná padesátilitrová palivová nádrž vystačí na celodenní provoz kotle. 

Principem výroby tepla kotle Master WA 33 je spalování plynů, uvolňovaných z olejů při vysoké teplotě. Po ručním zapálení a uvedení kotle do topného režimu se palivo odpařuje na spalovací desce, vzniklé plyny jsou pak zdrojem hoření a výroby tepla. Výsledkem činnosti kotle je čistý vzduch o teplotě 50 – 70 °C, vyfukovaný ventilátorem skrz přední část topidla do prostoru.

Aby docházelo k bezproblémovému a čistému spalování, je nezbytné správně instalovat kouřovod: minimální průměr kouřovodu je 150 mm, minimální výška komínu 6 metrů. Venkovní části trubek by měly být izolovány (nebo by měly být použity izolační trubky s dvojitou stěnou). Kotel nesmí být zapojován do společného kouřovodu. K instalaci kotle Master WA 33 není zapotřebí zvláštních znalostí, stačí dodržet pokyny v manuálu.

Výhody

  • zabudovaný vnitřní hořák
  • přepínač druhu paliva: NAFTA / UNIVERZÁLNÍ OLEJ
  • palivová pumpa řízená termostatem
  • plynulá regulace výkonu
  • ruční zapalování hořáku
  • zabudovaná nádrž na denní spotřebu paliva
  • práškové lakování
  • schváleno pro provoz v EU

Technické parametry:

Napětí: 230 V
Hmotnost: 86 kg
Objem nádrže: 50 l
Průtok vzduchu: 1 000 m3/hod
Odvod spalin: 130 mm
Výkon topení: 21–33 kW
Spotřeba paliva: 1,8–2,9 kg/hod
Barva: černožlutá
Palivo: Nafta / ELTO
Rozměry (d x š x v): 540 x 860 x 1370 mm
Termostat: Ne