Bezolejový vzduchový kompresor čtyřválcový, 100 l, 230 V - ASTA

ASTA Bezolejový vzduchový kompresor čtyřválcový

Výkonný a praktický kompresor s velkým vzdušníkem ideální pro použití v autoservise či pneuservise, dílně, výrobním provozu a na dalších místech.

Technické parametry:

objem vzdušníku: 100 litrů
výkon: 240 l/min – 480 l/min
maximální tlak: 8,5 bar
napájení: 230 V/ 50 Hz
příkon motoru: 3,0 kW
počet válců: 4
délka přívodního kabelu: 5 metrů
hlučnost: 70 dB
rozměry: výška 785 / šířka 405 / délka 1000 mm
hmotnost: 65,6 kg

Tlakový spínač (tzv. presostat) je vybaven tlakoměrem (indikuje tlak v nádrži), vypouštěcím ventilem, bezpečnostním ventilem (8,8 bar) a napájecím kabelem 3 x 2,5 mm 5 m. Vzdušník má ve spodní části vypouštěcí ventil pro odvod vodního kondenzátu, díky čemuž je podstatně snížena náchylnost ke korozi.

Ke standardnímu vybavení patří dva vývody vzduchu s rychlospojkami, regulátor tlaku a vysoušeč vzduchu.

Provoz je velmi tichý a komfortní: motor je uložen na pryžových silentblocích, díky čemuž je podstatně sníženo množství vibrací, účinné tlumiče drží hluk na velmi příjemné úrovni 70 decibelů.

Stroj je napájen ze standardní elektrické sítě 230 V, díky čemuž jej lze zapojit na drtivé většině míst. Motor je vybaven tepelnou ochranou zabraňující jeho poškození v případě přehřátí, chlazen je ventilátory.

Snadný transport díky podvozku se dvěma kolečky tlumícími vibrace a velkému madlu.

Kvalitní výrobek: nádrž je vyrobena z kotlové oceli odolné proti žáru a korozi a prošla pevnostními zkouškami až do tlaku 30 bar. Svařování je provedeno pomocí robotizace. Vzdušník je lakovaná práškovou barvou pro ochranu proti korozi a chemickým účinkům, komponenty byly sestaveny bez použití běžně používaných lepených spojů náchylných na změny teplot a namáhání. Všechny závitové spoje jsou utěsněny teflonovou páskou odolnou vůči oděru a výkyvům teplot.