Pilana Pásová pila na kov PMS 330/330 AN

Kloubová automatická pásová pila patří ve skupině kloubových automatů k té nejvyšší třídě jak z hlediska kvality, tak i z hlediska tuhosti konstrukce. Pří své kapacitě ramene do průměru 330 mm, váží stroj bez dopravníku 1540 kg. Konstrukce v kombinaci s ocelí a litinou zajišťuje nízké vibrace při řezu, což výrazně zvyšuje životnost bimetalového pilového pásu.

Robustnost také zajišťuje delší životnost pásové pily než u strojů s ošizenou a lehkou konstrukcí, kde bývají náklady na provoz po deseti odpracovaných letech většinou neúnosné a je potřeba koupit nový stroj. Velkou výhodou je také ovládání stroje přes ovládací panel, kde jsou všechny mechanické prvky stroje ovládané pomocí standardních tlačítek a všechny potřebné informace se zobrazují na dotykovém displeji, kde se zadávají a zobrazují řezné parametry kloubové pásové pily. Lze nastavit jak posuv do řezu tak i tlak dle typu řezaného materiálu.

Ovládací panel pily:

  • Ovládací panel má ve standardním vybavení dotykový displej pro zadávání řezných operací a jejich průběžného sledovaní. Má přehlednou barevnou grafiku s podrobným informačním systémem o momentálním stavu pásové pily. Všechny mechanické operace se ovládají za pomocí tlačítek, které slouží ke snadnému ovládaní všech prvků stroje. Na pile lze nastavit jak posuv do řezu, tak přítlak do řezu dle normy řezaného materiálu.

Upínání materiálu:

  • Robustní těžké svěráky se silnými hydraulickými písty zajišťují maximální možné upnutí. Přední svěrák je rozdělen na dvě části, tak aby svíral řezaný materiál před i za řezem, což výrazně snižuje chvění na pilovém pásu a zabraňuje poškození jeho při dokončení řezu, kdy odřezaný kus zůstává upnutý v čelistech i po dořezání materiálu.
  • Podávací svěrák se posouvá po broušených hřídelích o velkém průměru pro maximální stabilitu. Podávací svěrák pomocí pohyblivé čelisti dokáže řezaný materiál o několik milimetrů předsadit před pevnou čelistí, tak aby nedocházelo k nárazu u nerovného materiálu.

Automatická detekce počátku řezu:

  • Kloubová automatická pásové pila má detekci počátku řezu. Takže při spuštění řezného cyklu rameno pily sjíždí k materiálu vždy rychloposuvem, těsně nad materiál se spouští nastavený posuv a tlak do řezu. Při dokončení řezu rameno vyjíždí vždy jen několik milimetrů nad řezaný materiál, tak aby byl celý cyklus dělení co nejrychlejší. Tento systém dobře brání zničení pilového pásu před nechtěným najetím do materiálu.

Karbidové vedení pilového pásu:

  • Karbidové vedení má na jedné straně drážky pro rozvod chladicí kapaliny, což výrazně zvyšuje otěruvzdornost karbidů a celkově prodlužuje jejich životnost.
  • Chlazení je vyvedeno do vodících kostek pro co nejvyšší účinnost.

Vynašeč ocelových třísek:

  • Pila je vybavena šnekových vynašečem ocelových třísek. Šnek je poháněn pomocí bezporuchového hydromotoru, kde lze nastavit rychlost otáčení pomocí škrtícího ventilu. Pod šnekovým vynašečem je přímo nádrž na chladicí kapalinu. Tento systém slouží k výborné separaci chladiva a ocelových třísek. Ke spuštění dochází automatický s rozběhem pilového pásu.

Hydraulické napínání pilového pásu:

  • Automatická kloubová pásová pila PMS 330/330 AN má ve standardním vybavení hydraulické napínaní pilového pásu s automatickou detekcí přetržení.
  • Velikost pilového pásu je 4100 x 41 x 0.9 mm.

Řezání více kusů najednou (ve svazku):

  • Ve standardním vybavení pily jsou svazkovací svěráky, pro každý svěrák jeden. Svěráky se zapojují k hydraulickému agregátu pomocí rychlospojek, takže není potřeba žádné nářadí. Na svazkovacích svěrácích lze jednoduše nastavit výšku a délku svazku, tak aby docházelo k pevnému uchopení všech tyčí stejnoměrně a nedocházelo k zadrhávání především ve středu svazku.
  • Maximální šířka svazku je 250 mm, minimální šířka svazku je 150 mm.
  • Maximální výška svazku je 200 mm a minimální je 120 mm.

Technické parametry:
Napětí: 400 V
Motor: 3,7 kW
Rozměr pásu: 4100 x 34 x 1,1 mm
Rychlost pásu: 17 - 71 m/min.
Maximální řezný průměr: 330 mm
Rozměry stroje: 2150 x 2200 x 1910 mm
Hmotnost stroje: 1540 kg
Hmotnost balení: 1800 kg

Maximální rozměry řezaného materiálu:
Profil kulatý / Profil čtvercový / Profil obdélníkový
0° 330 mm / 330 x 330 mm / 330 x 330 mm