Pilana Pásová pila na kov PMS 150/170 MO

Ruční pásová pila na 230 Vbezkonkurenční kapacitou řezu 153 x 175 mm. Na pile bez problému uřežete i silnostěnnou trubku do průměru 153 mm, stejně jako velké nosné stavební ocelové profily až do výšky 175 mm

Technologie dělení ocelí bimetalový pásem patří k nejlevnější ze všech dostupných možností. Pila váží 38 kg a lze ji snadno přepravovat jako jiné nářadí. Na pile lze řezat pomocí ručního přítlaku, proti-vratné pružiny a rukojeti se spínačem, vhodné pro menší profily. Při povolení pružiny rameno klesá vlastní váhou do řezu, takže není potřeba využívat při samotném řezu lidskou sílu, což je výhodné u větších profilů, kde může řez pilovým pásem trvat i několik desítek sekund.

Pila má plynulou regulaci otáček potenciometrem v rozmezí 35-85 m/min. Ideální partner pro firmy a živnostníky, kteří potřebují co nejefektivněji dělit ocel a neželezné kovy ve větších velikostech na běžnou zásuvku.

Rameno ruční pásové pily:
Rameno ruční pásová pily je vyrobeno z hliníkové slinty stejně jako oběžná kola. Celková váha stroje je 38 kg, což umožňuje snadný transport z místa na místo. Pilový pás má šířku 13 mm a jeho vedení je mezi standardními kuličkovými ložisky. Jedno vodítko na ramenu pily má pohyblivé uložení, tak aby šlo nastavit co nejblíže řezu a nedocházelo k nežádoucímu podřezávání. Díky koncovému spínači lze nastavit vypnutí otáček pilového pásu při dořezání materiálu.

Řezání úkosů:
Ruční pásová pila má snadné nastavení ramene do úhlu pomocí ruční zajišťovací páky na levou stranu až do úhlu 60°, kde lze řezat maximálně do Ø70 mm. Při nastavení ramene do úhlu 45° lze řezat až do Ø110 mm.

Volba režimu řezání:
Pro řezání na tomto typu ruční pásové pily na kov lze využít dva režimy při dělení ocelových tyčí

  • První je ruční režim určený pro menší materiály, kdy tlak do řezu zajišťuje obsluha a proti-vratná pružina vytváří protitlak na ruku, což zajišťuje nejplynulejší možný pohyb ramene směrem do řezu. 
  • Druhy režim lze využít pro větší profilaci děleného materiálu, kde při uvolnění proti-vratné pružiny bude rameno klesat do řezu vlastní váhou, tak jak zub pilového pásu bude postupně odebírat řezaný materiál. Obsluha nemusí být v tomto případě u pily, protože při dořezání dojde k vypnutí stroje za pomocí koncového spínače. Plynulost pohybu ramene do řezu má velký vliv na životnost pásu a tedy i na výslednou cenu jednoho řezu.

Upínání materiálu:

  • Celý upínací mechanizmus je vyroben z kovu včetně upínací kliky, tak aby při maximálním dotažení svěráku nedošlo k protočení rotačních kol.
  • Což vede k vylámání zubů na pilovém pásu a jeho celkové destrukci. Pevná čelit svěráku je vyměnitelná a má drážky proti prokluzu děleného materiálu.
  • Ocelová vyměnitelná čelist svěráku je černěná pro lepší odolnost proti případné oxidaci.

Technické parametry:

Napětí: 230 V
Motor: 0,3 kW
Rozměr pásu: 1785 x 13 x 0,65 mm
Rychlost pásu: 35 - 85 m/min.
Maximální řezný průměr: 127 mm
Rozměry stroje: 900 x 457 x 530 mm
Hmotnost stroje: 38 kg
Hmotnost balení: 43 kg

Maximální rozměry řezaného materiálu:
Profil kulatý/Profil čtvercový/Profil obdélníkový
0° 153 mm / 153 x 153 mm / 175 x 153 mm
45° 110 mm / 110 x 110 mm / 120 x 110 mm
60° 70 mm / 70 x 70 mm / 70 x 68 mm