3D Tiskárna Renkforce RF100 XL V2 + Náplně

3D tisk pro všechny!
3D tiskárna Renkforce RF100 XL je větší verzí modelu RF100 v2 a umožňuje tisknout 3D modely o velikosti až 200 x 200 x 200 mm.

Kromě většího tiskového prostoru se vyznačuje i vyšší kvalitou tisku.

Nenáročná sada pro začátečníky
Tiskárna RF100 XL je dodávána ve smontovaném stavu a se vším potřebným pro okamžitý tisk. Tiskárnu RF100 XL lze flexibilně ovládat pomocí dodávaného softwaru nebo i bez PC prostřednictvím integrovaného barevného dotykového LCD displeje s úhlopříčkou 3,2". Tisknout lze z připojeného PC či notebooku nebo pohodlně přímo z SD karty či USB flash disku.

Nechte se inspirovat
Na dodávané SD kartě je k dispozici přes 100 modelů připravených k vytisknutí. S pomocí CAD softwaru (např. Design CAD 3D Print) lze rovněž vytvářet vlastní 3D modely, případně můžete naskenovat skutečné objekty pomocí 3D skeneru (CAD software a skener nejsou součástí dodávky). Navíc lze na mnoha specializovaných síťových platformách pro 3D tisk nalézt miliony dekorativních, chytrých a užitečných bezplatných 3D modelů, které lze stáhnout a použít. Určitě zde najdete něco, co vás nadchne - ať už se jedná o neobvyklé vázy, skvělé akční figurky nebo praktické skladovací boxy. Neváhejte a objevte rozmanité možnosti 3D tisku.

Pohodlné a snadné použití
Ovládání pomocí barevného dotykového displeje s úhlopříčkou 3,2" je intuitivní a umožňuje pohodlnou navigaci v jasně strukturovaném menu. Přehledný a lehce ovladatelný tiskový software CURA velmi usnadňuje přípravu (plátkování) i tisk 3D modelů. Kromě toho poskytuje software v případě potřeby rozšířené funkce pro kontrolu a řízení tisku.

Spolehlivá a stabilní
Tiskárna RF100 XL Plus je díky konstrukci z hliníku a oceli výjimečně pevná a odolná. Podíl plastů byl snížen na minimum a díky tomu je model RF100 XL jedinečný ve své třídě díky velké odolnosti a stabilitě. Kromě toho zajišťuje stabilní konstrukce trvale vysokou kvalitu tisku. Plastová kluzná ložiska použitá u modelu RF100 v2 byla nahrazena lineárními kuličkovými ložisky, čímž se prodloužila životnost tiskárny.

Tisk vždy pod kontrolou
Tiskový prostor pro objekty o rozměrech až 200 x 200 x 200 mm je vybaven RGB LED osvětlením. Díky tomu lze průběh tisku krok za krokem sledovat a kontrolovat. Skleněná tisková deska je bezpečně upevněna magnetickým uzávěrem. Díky tomu ji lze po vytištění snadno odstranit a následně pohodlně vyjmout vytištěný předmět. Adhezní fólie se speciálním povlakem zajišťuje vysokou přilnavost. Díky tomu jsou zaručeny optimální výsledky tisku. Pomocí přiložených nástrojů lze objekty po vytištění snadno vyjmout a uvolnit tiskovou desku.

Maximálně srozumitelný software
Na SD kartě se nachází více než 100 3D modelů, které můžete ihned vytisknout. Chcete-li tisknout vlastní 3D objekty, můžete si je pro tisk připravit pomocí přiloženého softwaru „CURA".
Příprava pro tisk je přitom velmi snadná. Jakmile si v softwaru CURA otevřete 3D model, jednoduše zvolíte požadované nastavení (např. rychlost tisku a úroveň kvality). Pokud chcete, můžete přitom objekt posunout, otočit nebo změnit jeho velikost. Software CURA poté automaticky vytvoří model ve formátu vhodném pro 3D tiskárnu (.gcode). Přes USB rozhraní můžete soubor rovnou vytisknout nebo jej uložit na SD kartu a spustit tisk přímo na tiskárně. Jednodušeji to už nejde!

Mnoho vláken pro široké možnosti
Vlákna jsou pro 3D tiskárny spotřebním materiálem, z něhož se vyrábějí výsledné předměty. S modelem RF100 XL lze zpracovávat širokou škálu různých vláken Kromě standardního materiálu PLA mezi ně patří i kompozity PLA, jejichž základem je PLA a které obsahují další látky určující vlastnosti materiálu. Tiskárna RF100 XL může například zpracovávat kompozity PLA obohacené dřevěnými vlákny nebo podíly různých kovových materiálů (např. hliníku, mědi či mosazi). Kupříkladu dřevěná vlákna tak napodobují přírodní vzhled a vůni čerstvého dřeva. Přizpůsobením teploty tisku lze navíc materiál tisknout ve světlejší či tmavší barvě, čímž mohou vznikat fascinující efekty jako například letokruhy stromů. Kromě toho jsou u kompozitů PLA k dispozici vlákna svítící ve tmě a vlákna měnící barvu při zahřátí. Zpracovávat lze i elastické vlákno, jehož zkušební vzorek je součástí dodávky.

Model RF100 XL má systém otevřený různým druhům tiskových vláken. To znamená, že můžete použít vlákno o tloušťce 1,75 mm od jakéhokoli výrobce a nejste tak vázáni na konkrétní značku. Pro nejlepší výsledky ovšem doporučujeme originální vlákna Renkforce. Součástí dodávky jsou kromě originální cívky PLA vlákna značky Renkforce v bílé barvě o hmotnosti 250 gramů také zkušební vzorky kompozitů PLA (dřevo a měď) a rovněž elastické vlákno, vlákno měnící barvu v závislosti na teplotě a vlákno svítící ve tmě (po 50 g). Navíc se stále objevují nové a zajímavé materiály.

Vybavení

  • Kvalitní lineární kuličkové ložisko pro přesný tisk
  • Intuitivní ovládání pomocí barevného dotykového displeje s úhlopříčkou 3,2"
  • Skleněná tisková deska s adhezní fólií
  • Možnost tisknout z USB flash disku nebo SD karty
  • Celokovová špička extrudéru (tzv. hot end) pro vyšší teplotu tisku
Rozsah dodávky
  • RF100 XL
  • Vlákno PLA v bílé barvě, 250 g
  • Vlákno s příměsí dřeva, 50 g
  • Vlákno s příměsí mědi, 50 g
  • Elastické vlákno, 50 g
  • Vlákno svítící ve tmě, 50 g
  • Vlákno měnící barvu podle teploty, 50 g
  • Boční štípací kleště
  • Špachtle
  • Pinzeta
  • Kabel USB
  • Hadička pro vedení vlákna
  • 8 GB SD karta

Technické parametry

Materiály náplní PLA
PLA Compounds
Šířka tisku (max.) 200 mm
Výška tisku (max.) 200 mm
Hloubka tisku (max.) 200 mm
Vlastnosti tiskové desky Vyměnitelná
Magnetická
Typ extrudéru Single
pro vlákna s průměrem 1.75 mm
Tryska (Ø) 0.4 mm
Tloušťka tiskové vrstvy (min.) 0.1 mm
Tloušťka tiskové vrstvy (max.) 0.2 mm
Slot pro SD kartu Ano
Rozhraní (Počítač/Multumédia) USB
Barva Černá
Materiál pouzdra Kov
Vnější šířka 370 mm
Vnější výška 397 mm
Rozměr, hloubka 417 mm
Hmotnost 15.15 kg
Příkon (max.) 60 W
Vlastnosti 3D tiskárny Včetně náplně
Kategorie produktu 3D tiskárna