LE 180/92 H zahradní traktor

Zahradní traktor LE 180/92 H se zadním výhozem, se vyznačuje silným dvouválcovým motorem značky Briggs&Stratton s max. výkonem 18 HP a také antivibračním systémem AVS. Tlakové mazání motoru zaručuje delší životnost a jistotu správného mazání i v případě, že pracujete ve svahu. Dvouválcová koncepce zajišťuje plynnulou distribuci výkonu i točivého momentu, příjemnější zvuk, vyšší výkonovou rezervu pro práci v náročnějším terénu a také delší životnost motoru, díky které vydrží travní traktor dlouho bez nutnosti oprav. 

Pohodlná hydrostatická převodovka pak předurčuje jednoduchost ovládání stroje, aniž by musel uživatel řadit.

Plovoucí žací ústroji, které je vybaveno antiskalpovacími kolečky usandňuje práci v nerovném terénu a navíc nebudete muset mít obavy o poškození trávníku. Při koupi také obrdžíte trysku pro čištění žacího ústrojí vodou, ke které stačí připojit hadici s rychlospojkou. Travní traktor také umožňuje sečení těsně u překážek, zídek nebo chodníků, a to díky excentricky uloženému žacímu ústrojí. Pokud se stane, že nůž narazí na pevnou překážku, hladké řemeny žacího ústrojí dovolují lehké proklouznutí a výrazně tak sníží riziko finančně náročné opravy.

Robustní přední náprava vyrobena z litiny včetně systémemu pro naklápění kol do strany v případě změny směru umožňuje ideální kopírování poloměru zatáčky, aniž byste se museli strachovat o poškození trávníku způsobené "hrnutím" kol dopředu. Výkonný světlomet slouží jakožto bezpečnostní prvek i pomocník při práci v horších světelných podmínkách. 

Jednoduchý přístup k motoru je umožněn díky kapotě s velkým úhlem otevření. Stroj dokáže efektvně ušetřit Váš drahocený čas, neboť velký objem koše umožňuje posekání velké plochy bez nutnosti neustálého vysypávání. Se zahradním traktorem se dá i jednoduše manévrovat, protože poloměr otáčení dosahuje jenom 46 cm. Pevný ocelový rám bez středového tunelu pak zajišťuje jednoduché nastupování i vystupování z traktoru. Tento traktor MTD má Funkce 3 v 1 - sběr, mulčování, zadní výhoz (s příslušenstvím). Díky tažnému zařízení existuje možnost připojení velkého množství příslušenství (vozíky, sypače, odmechovače, válce, provzdušňovače ap.) Je možno připojit i čelní radlici.

 

Výhody dvouválcových motorů:

1 - Vyšší výkon
2 - Vyšší točivý moment
3 - Nižší spotřeba při velkém namáhání
4 - Delší životnost
5 - Účinější mazání v náklonu
6 - Účinější vzduchová filtrace
7 - Příjemnější zvuk

Technické parametry:
Záběr (cm) 92
Typ motoru B&S Intek
Výkon motoru - maximální (kW/HP) 13,3 / 18
Výkon motoru - pracovní (kW/HP) 10,8 / 14,5
Počet válců 2
Typ převodovky Hydrostat
Počet rychlostí plynule
Objem palivové nádrže (l) 3.8
Objem koše (l) 240
Počet nožů 2
Deflektor volitelný - 196-750-678
Mulčování volitelné - 196-749-678
Kola/vzorek 15x6/18x9,5
Poloměr otáčení (cm) 46
Výška sečení (mm) 30-95
Nastavení výšky sečení central
Hmotnost (Kg): 249.00
Rozměry (cm): 225 x 99 x 103