Samostmívací svářecí kukla ASK 200 solar + bateriová

Model ASK 200 je vyrobený a vybavený speciálně vyvinutou čelenkou. Když svářeč otočí kuklu od obličeje, čelenkový

mechanismus přesune těžiště níže a to shoduje se středem hlavy svářeče. Design kukly snižuje zatížení svářečovi hlavy a krku a svářeč se tím cítí pohodlněji při práci než kdykoli před tím.

Kukla ASK 200 je vyrobena jak pro použití při sváření tak pro možnost použití jako ochranný štít při broušení. Na přepínání pro použití kukly je přepínač umístěný uvnitř kukly s režimem.

REŽIM – GRIND (BROUŠENÍ) / WELD (SVÁŘENÍ).

V režimu SVÁŘENÍ (WELD) je samostmívací kukla plně funkční a automaticky se zatmívá, v režimu BROUŠENÍ (GRIND) je samostmívací kazeta deaktivovaná a nespíná se. V tomto režimu je vhodná jako ochranný štít např. při broušení úhlovou bruskou.

Kukla je napájena solárně a má dvě vyměnitelné 1,5V baterie. Když nastane moment sváření (při vzniku svářecího oblouku), automaticky se změní filtr od jasného po tmavý a to méně než za 0,1 sekundy. Po ukončení sváření (oblouku) dojde k automatickému zesvětlení filtru od tmavé k jasné. Rozdílné stínování DIN9 do DIN13 je nastavitelné knoflíkem uvnitř kukly.Výrobek je ve shodě s příslušnými DIN, ISO, EN bezpečnostními normami a ANSI Z87–1–2003. Extrémně vysoký výkon UV/IR samostmívacích filtrů poskytuje úplnou ochranu pro oči a obličej proti UV/IR záření během sváření. Ochrana UV/IR a její stupeň odstínu 9–13 resp. 16(DIN)  poskytuje svářečům pohodlí při práci.

Technická data:
Velikost okna filtru: 90 x 40 mm
Volitelné nastavení: DIN 9–13
Napájení: 2x baterie AAA + solární článek
Zapnutí : plně automatické
Stmívací čas: > 0,1 s
Pracovní teplota. -5 až +55 °C
Skladovací teplota: -20 až +70 °C
Celková hmotnost: 460 g