Cutmaster 35+/hořák 6.1m

Plazmový zdroj Thermal Dynamics CutMaster 35 je vhodný pro těžkou průmyslovou výrobu - řezání hliníku, nerezi a konstrukční oceli.Invertorový zdroj pro dělení kovů plazmovým obloukem.

Doporučený řez: 35mm

Maximální řez: 40mm

Dělení materiálu: 45mm

Zdroje série CUTMASTER® TRUETM jsou řízeny mikroprocesorem a vybavené řídícími panely s LED kontrolkami. Řídící elektronika zajišťuje extrémní spolehlivost a bezchybný chod zdroje od nastavení až po ukončení práce.Zdroje série CUTMASTER® TRUETM vám umožní řezat celý den materiály o tloušťce, která odpovídá doporučené řezací kapacitě daného zdroje. Zdroje CUTMASTER® TRUETMTMTM je vybavena patentovanými plazmovými hořáky 1Torch®. Prodlužovací kabel umožňuje řezat až ve vzdálenosti 30,5m od plazmového zdroje. Rychlá výměna ručního hořáku za automatový zajišťuje vysokou flexibilitu.Zdroje série CUTMASTER® TRUETM mají nižší hmotnost což usnadňuje jejich přesouvání na pracovišti. Snížení hmotnosti nijak neovlivňuje jejich výkon.


Jsou vybaveny ochrannými rámy, které zvyšují odolnost zdroje. Zdroje série CUTMASTER® TRUE jsou jako jediné plazmové systémy na trhu vybavené řezacími špičkami, které umožňují řezání proudem 60A při tažení hořáku po povrchu základního materiálu.Nová řada zdrojů CUTMASTER® TRUE.

Dodáváme včetně příslušenství:

Hořák SL100 v délce 6,1m
Zemnící kabel 6,1m
Napájecí kabel
Sada dílů pro uvedení zařízení do provozu

Technické parametry:
Doporučený řez 35 mm
Maximální řez 40 mm
Dělící řez 45 mm
Výstupní proud 100 A (plynulá regulace)
Zatěžovatel 80% při 100 A
Plazmový plyn vzduch 4,8 bar/212 l/min.
Rozměry 381 x 305 x 762 (v x š x h)
Hmotnost 28,1 kg

Nová řada TRUETM je navržena s filozofií dodržení dvou parametrů jako jediného, doporučený řezací výkon je zároveň i SKUTEČNÝM řezacím parametrem stroje, při co nejlepší kvalitě řezu a nejvyšší možné řezací rychlosti.

Vyšší spínací frekvence IGBT, používání tvrdých plastových předních a zadních panelů a vysoce rychlostních ventilátorů s hliníkovými chladiči, má za následek velké snížení hmotnosti a velikosti u všech systémů TRUE řady.

Všechny systémy TRUE řady mají přední panel s LED diodami ovládanými mikroprocesorem, které slouží pro vlastní diagnostiku. Tlak vzduchu se také dá nastavit na předním panelu, LED dioda svítí, když je tlak správný. Další výstražné LED diody upozorňují na případné nesprávné vstupní napětí nebo nesprávné osazení spotřebních dílů v hořáku.

Všechny systémy nové řady Cutmaster® TRUETM mají flexibilní 1TORCH® hořák s patentovanými díly. Unikátní centrální systém rychlého připojení ATCTM zjednodušuje prodloužení vedení hořáku až na max. 30 m.

U řady TRUE byla posunuta možnost kontaktního řezu (dýza/řezaný materiál) až na 60 A. Tento umožňuje kontaktní řezání tenkých materiálů až do tloušťky 6 mm. Toto nabízí výhody například menší šířku řezu, menší teplem ovlivněnou zónu, větší rychlosti řezání a lepší viditelnost řezacího oblouku.

Všechny systémy řady Cutmaster® TRUETM byly přísně testované vůči vstupu vody a prachu a mají robusní ochranný příčný stabilizátor.