Elektrická ohýbačka trubek model 060

Ohýbačka trubek model 060 je pokračováním řady ručních ohýbaček, ovšem již s elektrickým pohonem. Svou konstrukcí navazuje na úspěšnou ohýbačku model 030. Ohýbačka je vysoce mobilní a stabilní za použití čtyř přídavných noh. Je možno ji i pevně zakotvit do podlahy. Ohyb je možný ve všech rovinách, tedy i do prostoru. Ovládá se pomocí tlačítek umístěných na ovládacím panelu, který je s ní kabelem volně spojen. Úhel ohybu je nastavitelný koncovým spínačem až do 180°, vypnutí je okamžité na nastavené hodnotě díky brzdě přímo na poháněcím motoru.

Vestavěná automatika chrání stroj před nechtěným přepólováním fází. Při nesprávném sledu fází nelze stroj spustit a není možné jej poškodit. Velkou výhodou této ohýbačky je možnost použití všech segmentů, průvlaků a unášecích kostek z ohýbačky model 030, je tedy přímým rozšířením ruční verze na motorovou. Pohon je zajištěn silným elektromotorem s brzdou a planetovou převodovkou. Stroj je opatřen zásuvkou pro přívodní kabel. Velikost úhlu ohybu je zajištěna lehce přestavitelným koncovým spínačem.

Ohýbačka je dodávána bez segmentů a upínacích prvků. Jako zvláštní příslušenství je možno ohýbačku vybavit ohýbacími soupravami dle Vašich potřeb.

Je možno doobjednat jakýkoliv atypický segment. V tomto případě je nutno počítat s potřebnou výrobní lhůtou a vyšší cenou.

Technické parametry:
Max. tloušťka stěny: 2,5 mm
Max. průměr materiálu: 32 mm
Ohyb o 180°: cca 4 s
Max. kroutící moment motoru: 1400 Nm
Příkon: 100 W
Elektrické připojení: 400 V
Rozměry (š × v × h): 240 × 750 × 240 mm
Hmotnost: 88 kg