Šroubový kompresor Atmos Albert E.50-10 STANDARD + vzdušník

Kompresor se vzdušníkem 270l.
Šroubové kompresory jsou určeny pro náročné aplikace vyžadující spolehlivost, vysoký výkon a množství dodávaného vzduchu, nízkou hlučnost či trvalý chod (vícesměnné provozy). Zkrátka všude tam, kde pístové kompresory, vzhledem ke svým konstrukčním vlastnostem, již nestačí.

Kompresory Albert jsou výsledkem zcela nového pohledu na konstrukci šroubových kompresorů. Pro relativně malé výkonové úrovně je nasazen velký pomaloběžný šroubový blok. Elektromotor přímo pohání hlavní rotor šroubového bloku, což zásadním způsobem omezuje náklady na údržbu, které jsou u šroubových kompresorů s jiným druhem náhonu výrazně vyšší.

Výkonnost kompresoru je řízena buď jako u pístových kompresorů (zapnuto/vypnuto) v závislosti na tlaku ve vzdušníku nebo klasickým sacím regulátorem, s novým systémem řízení dle tlakové úrovně, popř. pokrokovou spojitou regulací provozu, která výkonnostní parametry stroje optimalizuje v reálném čase plynulou změnou otáček v závislosti na odebíraném množství stlačeného vzduchu (řada Albert Vario).

Díky nízkým otáčkám soustrojí nepotřebuje některé podpůrné okruhy, které u rychloběžných strojů jsou nezbytné, což znamená snížení počtu komponent a tedy další zvýšení spolehlivosti. Jednou z hlavních předností této řady šroubových kompresorů je velice nízká hlučnost, a to jak ve srovnání s pístovými kompresory, tak i ve srovnání s konkurenčními šroubovými kompresory.

Výhody šroubových kompesorů oproti pístovým
úspora energie - odstranění běhu naprázdno
vysoká účinnost
odstranění převodovky nebo převodu klínovým řemenem
energeticky úsporný systém chlazení
spolehlivost - snížení počtu komponent
velmi nízké vibrace
nízké otáčky – dlouhá životnost (až 80 000 mth)
nízká hladina hluku

Technické parametry:
Napájecí napětí:3 x 400 V
Pohon: Direct Drive
Maximální přetlak: 10 bar
Vypínací tlak: 10 bar
Spínací tlak: 8 bar
Výkonnost: 0,85 m3/min
Výkon motoru: 5,5 kW
Jmenovité otáčky motoru: 1 455 min-1
Hlučnost: 69 dB(A)
Výpustný kohout: G 1/2
Tlaková nádoba: ano - 270l
Kapotáž: ne
Sušička vzduchu: ne
Rozměry (Š x D x V): 646 x 1558 x 1358 mm
Hmotnost: 200 kg