Dvoukomponentní lepicí tmel ("tekutý kov") - PETEC Flüssigmetall 25 ml

Speciální tmel pro vyplňování a tmelení trhlin, děr, chybně vyvrtaných otvorů, ale i k opravám strojů, karosérií, závitů, potrubí, nádrží apod. Používá se při tmelení a lepení v rámci oprav železa, oceli, litiny, hliníku, keramiky, betonu, dřeva a mnoha umělých hmot/plastů. Rychle vytvrzuje a výborně vyplňuje a slepuje trhliny, díry, špatně vyvrtané otvory apod. Umožňuje různé opravy trubek, nádrží, závitů, karosérií, strojních dílů apod.

Po vytvrzení (30 min) lze tmel ručně i strojně opracovávat - vrtat, frézovat, řezat závity, brousit, pilovat a rovněž přelakovat. Směšovací trubička zajišťuje správný poměr směsi obou komponentů. Odolný proti vodě, olejům, pohonným hmotám a mnoha chemikáliím. Vysoká profesionální kvalita (Made in Germany).


Technické parametry:

báze:
vytvrzování:
směšovací poměr:
barva:
doba zpracovatelnosti:     
funkční pevnost:
doba vytvrzení:
pevnost ve smyku:
teplota zpracování:
teplotní odolnost:
epoxydová pryskyřice
2 komponenty (pryskyřice a tvrdidlo)
1:1 (objemově)
šedá
4 min
10 min
30 min
25 N/mm2
+ 5°C až + 30°C
- 40°C až + 120°C


Aplikace:
Lepené místo se obrousí a očistí. Výdejní zdvojená stříkačka se směšovací trubičkou (PETEC obj.č. 98510) garantuje správný poměr směsi obou komponentů. Po nanesení lepidla je třeba provést slepení během doby zpracovatelnosti (4 - 5 min). Po slepení předmětů se ponechá slepený spoj v klidu, dokud nezíská plnou pevnost/nevytvrdne (30 min). Přetok lepidla z výtokového otvoru se případně otře hadrem napuštěným organickým rozpouštědlem (acetonem apod.). Použité náčiní se před vytvrdnutím lepidla může očistit horkou mýdlovou vodou.

Množství: 25 ml zdvojená stříkačka na závěsné kartě

Volitelné příslušenství:
PETEC 98510 - směšovací trubička pro zdvojené stříkačky/kartuše 24 ml / 50 ml
PETEC 98603 - 3 ks směšovacích trubiček pro zdvojené stříkačky/kartuše 24 ml / 50 ml na závěsné kartě