KIT 225 Standard 4 kladka + hořák 4m + redukční ventil

MIG/MAG poloautomaty Standard 4 kladkový posuv. MIG/MAG svařovací stroje pro těžkou kovovýrobu a průmyslové nasazení. KIT 205, 225 a 245 jsou profesionální svařovací stroje vybavené výkonným transformátorem s měděným primárním a sekundárním vinutím, robustním celokovovým posuvem drátu s výkonným motorem a EURO konektorem.
Hlavní přednosti strojů KIT jsou vynikající svařovací vlastnosti, 10 stupňová regulace napětí, vysoký výkon, vysoké zatěžovatele a spolehlivost. Stroje jsou určeny pro údržbářské provozy, kovovýrobu, zámečnictví, karosářské dílny.
Analogové provedení STANDARD
Jednoduché a spolehlivé ovládání strojů KIT. 
Ovládání je provedeno jedním potenciometrem posuvu drátu a dvěma dalšími potenciometry s vypínačem, kterými se zapínají a nastavují funkce bodování a pulsování. 
Tato varianta se standardně nevybavuje digitálním voltampérmetrem.


Digitální řídící jednotky Processor a Synergic:
Jsou určeny pro všechny svařovací stroje KIT (metoda MIG/MAG). Jsou výkonné, spolehlivé a velmi jednoduché na ovládání. Jednotky Processor a Synergic umožňují nastavení všech parametrů jediným potenciometrem. Dva přehledné displeje zobrazují nastavované hodnoty rychlosti posuvu drátu, časové hodnoty předfuku/dofuku plynu, dohoření drátu atd., dále zobrazují okamžité svařovací parametry napětí a proudu. Poslední naměřené hodnoty V/A jsou ukládány do paměti s možností jejich zpětného vyvolání.
Provedení Synergic navíc výrazně zjednodušuje nastavování svařovacích parametrů. Jednoduchým nastavením průměru svařovacího drátu a použitého ochranného plynu obsluha určí typ programu. Pak už stačí jen jednoduché nastavení napětí přepínačem a jednotka Synergic vybere a nastaví nejvhodnější parametry rychlosti posuvu drátu.

Vybavení strojů PROCESSOR a SYNERGIC:
Synergické stroje mají 4 resp. 6 programů
LOGIC - funkce usnadňuje a zpřehledňuje ovládání
Digitální voltampérmetr s pamětí. Možnost vyvolání posledních naměřených parametrů
Zpětnovazební regulátor rychlosti posuvu drátu zajišťující konstantní rychlost
Rovnoměrná/lineární regulace posuvu drátu od 0,5 do 20 m/min po 0,1m/min
Konektor dálkového ovládání UP/DOWN
Funkce bodování a pulsace
Funkce čtyřtaktu a dvoutaktu
Umožňuje nastavení časových hodnot předfuku/dofuku plynu, dohoření drátu, doba bodu a pulsu
SOFT START - funkce umožňuje nastavení přibližovací rychlosti drátu a času náběhu rychlosti drátu
Funkce zavádění drátu a testu plynu
Digitální ukazatel rychlosti posuvu drátu

Analogové provedení STANDARD
Jednoduché a spolehlivé ovládání strojů KIT. Ovládání je provedeno jedním potenciometrem posuvu drátu a dvěma dalšími potenciometry s vypínačem, kterými se zapínají a nastavují funkce bodování a pulsování. Tato varianta se standardně nevybavuje digitálním voltampérmetrem.
Digitální provedení PROCESSOR
Jednoduché ovládání a nastavování všech hodnot je provedeno jedním potenciometrem a dvěmi tlačítky. K jednoduchosti ovládání přispívá funkce LOGIC. Stroje s tímto ovládáním jsou standardně vybaveny digitálním voltampérmetrem s pamětí - funkce HOLD. Jednoduše řešené ovládání umožňuje nastavení hodnot předfuku/dofuku plynu, funkce SOFT START, dohoření drátu, bodování a pulzování. Ovládání umožňuje nastavení dvoutaktního a čtyřtaktního režimu. Progresivní zavádění drátu umožňuje bezproblémové a rychlé zavádění drátu. Elektronická regulace disponuje zpětnovazební regulací rychlosti posuvu drátu, která zajišťuje konstantní nastavenou rychlost posuvu.




Synergické provedení SYNERGIC
Jednoduchým nastavením průměru svařovacího drátu a použitého ochranného plynu obsluha určí typ programu. Pak už stačí jen jednoduché nastavení napětí přepínačem a ovládací jednotka Synergic vybere a automaticky nastaví nejvhodnější parametry rychlosti posuvu drátu. Jednoduché ovládání a nastavování všech hodnot je provedeno jedním potenciometrem a třemi tlačítky. K jednoduchosti ovládání přispívá funkce LOGIC. Stroje s tímto ovládáním jsou standardně vybaveny digitálním voltampérmetrem s pamětí. Jednoduše řešené ovládání umožňuje nastavení hodnot předfuku/dofuku plynu, funkce SOFT START, dohoření drátu, bodování a pulzování. Ovládání umožňuje nastavení dvoutaktního a čtyřtaktního režimu. Progresivní zavádění drátu umožňuje bezproblémové zavádění drátu. Elektronická regulace rychlosti posuvu drátu disponuje zpětnovazební regulací posuvu drátu, která zajišťuje konstantní nastavenou rychlost posuvu.

Technické parametry:

Vstupní napětí 50 Hz

3x400 V

Rozsah svařovacího proudu

30-195 A

Napětí na prázdno

19-34V

Počet reg. stupňů

10

Zatěžoatel 25% / *15%

195 A

Zatěžovatel 60%

150 A

Zatěžovatel 100%

120 A

Síťový proud/příkon 60%

6,8 A / 4,6 KVA

Vinutí

Cu

Jištění

16 A

Standardně osazeno kladkou

0,8-1,0

Rychlost podávání drátu

1-20 m/min

Průměr drátu

ocel, nerez
hliník 
trubička

0,8-1,0
0,8-1,0
0,8-1,0

Krytí

IP 21

Třída izolace

F

Normy

ISO/IEC 60974-1, EN 50199

Rozměry

645 x 488 x 791 mm

Hmotnost

62 kg
Set obsahuje:
  • 1x KIT 225 Standard 4 kladka
  • 1x Svařovací hořák Binzel 15 AK 4M
  • 1x Redukční ventil