Soustruh PD 400/CNC

Soustruh PD 400/CNC představuje novou generaci soustruhů s příslušenstvím vyrobených v Evropě podle standardu DIN 8606. Tento soustruh je navržen pro širokou škálu obráběcích operací, včetně rovinného, podélného, kuželového a vnitřního soustružení, řezání závitů a dalších.

Zde jsou jeho vlastnosti a specifikace:

  • Univerzální použití: Soustruh PD 400/CNC umožňuje nejen tradiční soustružení, ale také vrtání, frézování a drážkování, což rozšiřuje jeho využití a produktivitu.
  • Variabilní rychlost otáčení: Pohání ho silný tichý motor s možností nastavení šesti rychlostí otáčení vřetene v rozsahu 80 - 2 800/min. Automatický hlavní vypínač motoru má ochranu proti opětovnému sepnutí v případě výpadku proudu.
  • Konstrukce: Soustruh má příčně žebrované strojní lože z šedé litiny, broušené širokorozchodné prizmatické vedení suportu a koníku, což minimalizuje vibrace i při vysokém zatížení.
  • Ovládání: Kompletní CNC soustruh je vybaven řídící jednotkou a uživatelsky přívětivým softwarem, což umožňuje přesné opakované soustružení.
  • Přesnost a spolehlivost: Součástí soustruhu je vysoce kvalitní přesné 3-čelisťové sklíčidlo podle DIN 6386 třída 1 s tolerancí 0,04 mm a upínacím rozsahem čelistí 3 - 100 mm.
  • Výkon a specifikace: Soustruh má vysoký výkon motoru 870W, a je vybaven krokovými motory pro pohon os X a Z. Má také zařízení pro řezání závitů s možností nastavení 19 různých stoupání.
  • Dodávané příslušenství: Součástí dodávky jsou klíčové příslušenství jako sklíčidlo, víceúčelový držák soustružnických nástrojů, upínací hrot, imbus klíče, stranový klíč, ochranný kryt sklíčidla a další.

Soustruh PD 400/CNC je komplexní zařízení vhodné pro profesionální použití v různých oblastech strojírenství a výroby. Díky své všestrannosti, přesnosti a spolehlivosti představuje vynikající investici pro dílny i průmyslové podniky.