Bezolejový vzduchový kompresor čtyřválcový, 100 l, 230 V, typ Industry - ASTA

ASTA Bezolejový vzduchový kompresor čtyřválcový

Výkonný a objemný kompresor typu Industry – ideální pro náročné podmínky v průmyslu, větších autoservisech, dílnách, výrobních provozech apod.
Standardní vybavení obsahuje dvojitou rychlospojku, regulátor tlaku a vysoušeč vzduchu pro lepší každodenní použití.

Technické Parametry:

objem nádrže (vzdušníku): 100 l
jmenovitý tlak: 10 bar
max. tlak: 12 bar
napájení/frekvence: 230 V/50 Hz
příkon motoru: 2,2 kW
výkon: 440 l/min
počet válců: 4
úroveň hluku: 76 dB
hmotnost: 75 kg
rozměry: výška 860 / šířka 400 / délka 1000 mm

Velmi praktický vzduchový kompresor se 100litrovým vzdušníkem, 4válcovým motorem a bezolejovým dvoupístovým čerpadlem s výkonem 440 litrů za minutu. Je vhodný pro napájení pneumatického nářadí, huštění pneumatik, ofukování a mnohé další servisní, dílenské a průmyslové činnosti.

Obsluha je velice snadná a komfortní: stroj se rozbíhá plynule bez zbytečného přetlakového zatížení, tlakový spínač (tzv. presostat) je vybaven manometrem zobrazujícím tlak v nádrži, vypouštěcím ventilem, pojistným ventilem (10 bar) a 5 metrů dlouhým napájecím kabelem průřezu 3x2,5 mm. Centrálně umístěný vypouštěcí ventil umožňuje odvod kondenzátu způsobujícího korozi vnitřní části vzdušníku.

Motor je vybaven účinnými chladicími ventilátory a vestavěnou ochranou proti přehřátí. Vibrace a hlučnost jsou u tohoto modelu sníženy na naprosté minimum: motor je uložen v pryžových silentblocích a je vybaven tlumiči hluku s vestavěným vzduchovým filtrem. Díky tomu hlučnost činí pouhých 76 decibelů.

Kompresor se snadno přesouvá díky dvojici masivních koleček uložených v ložiscích a velkému, snadno dostupnému madlu. Kolečka jsou navíc vyrobena z materiálu účinně tlumícího vibrace, díky čemuž se případné otřesy nepřenáší do podlahy.

Nádrž je vyrobena z vysoce kvalitní, žáru a korozivzdorné kotlové oceli tloušťky 2 mm, a prošla pevnostními zkouškami pod tlakem 30 bar. Je opatřena práškovým nástřikem pro zajištění vysoké odolnosti vůči reznutí, chemickému a mechanickému poškození. Vysoká kvalita svarů je potvrzena testy VT1 a VT2 byla dosažena robotizovaným výrobním procesem.

Komponenty nebyly sestaveny pomocí běžně používaných lepených spojů náchylných na změny teploty a napětí. Všechny závitové spoje jsou utěsněny teflonovou páskou odolnou proti oděru a provozu při velkých výkyvech teplot.