Pilana Pásová pila na kov PMS 330/460 AD

Kloubová automatická pásová pilamožností natáčení ramene do 45°. Pod úhlem lze řezat v automatickém režimu až do průměru 280 mm. Pila má zabudované tříbodové upínání, takže materiál je vždy upínán nejenom z boku, ale i z vrchu, což má praktické využití hlavně při řezání více kusů materiálu najednou.

Speciální rozložený upínací systém pásové pily zamezuje pohybu a protočení řezaného materiálu při podávání nastavené odřezané délky v automatickém cyklu. Velikou výhodou je také ovládání stroje přes ovládací panel, kde jsou všechny mechanické prvky stroje ovládané pomocí standardních tlačítek a všechny potřebné informace se zobrazují na dotykovém displeji, kde se zadávají a zobrazují řezné parametry kloubové pásové pily. Lze nastavit jak posuv do řezu tak i tlak dle typu řezaného materiálu.

Ovládací panel pily:

  • Ovládací panel má ve standardním vybavení dotykový displej pro zadávání řezných operací a jejich průběžného sledovaní. Má přehlednou barevnou grafiku s podrobným informačním systémem o momentálním stavu pásové pily. Všechny mechanické operace se ovládají za pomocí tlačítek, které slouží ke snadnému ovládaní všech prvků stroje. Na pile lze nastavit jak posuv do řezu, tak přítlak do řezu dle normy řezaného materiálu.

Upínání materiálu:

  • Automatická kloubová pásová pila má ve standardním vybavení vrchní hydraulické upínání, které je zabudováno napevno na stroji a slouží k uchopení řezaného materiálu ze všech stran rovnoměrně.
  • Všestranný upínací systém má hlavní výhodu při řezání více kusů tyčí nebo trubek, kde je nežádoucí jakýkoliv pohyb mezi jednotlivými tyčemi.

Automatická detekce počátku řezu:

  • Kloubová automatická pásové pila má detekci počátku řezu. Takže při spuštění řezného cyklu rameno pily sjíždí k materiálu vždy rychloposuvem, těsně nad materiál se spouští nastavený posuv a tlak do řezu. Při dokončení řezu rameno vyjíždí vždy jen několik milimetrů nad řezaný materiál, tak aby byl celý cyklus dělení co nejrychlejší. Tento systém dobře brání zničení pilového pásu před nechtěným najetím do materiálu.

Řezání pod úhlem:

  • Rameno lze jednoduše vytočit za pomocí aretační páky. Pod úhlem 45° lze řezat obdélník až do velikosti 330 x 280 mm v automatickém režimu.
  • Díky speciálním svěrákům lze řezat stejnou kapacitu i po více kusech tyčí najednou tedy ve svazku.
  • Napínaní pilového pásu je ruční za pomocí indikátoru napnutí s automatickou detekcí přetržení pilového pásu.

Karbidové vedení pilového pásu:

  • Karbidové vedení má na jedné straně drážky pro rozvod chladicí kapaliny, což výrazně zvyšuje otěruvzdornost karbidů a celkově prodlužuje jejich životnost.
  • Chlazení je vyvedeno do vodících kostek pro co nejvyšší účinnost.

Vynašeč ocelových třísek:

  • Pila je vybavena šnekových vynašečem ocelových třísek. Šnek je poháněn pomocí bezporuchového hydromotoru, kde lze nastavit rychlost otáčení pomocí škrtícího ventilu. Pod šnekovým vynašečem je přímo nádrž na chladicí kapalinu. Tento systém slouží k výborné separaci chladiva a ocelových třísek. Ke spuštění dochází automatický s rozběhem pilového pásu.

Hydraulické napínání pilového pásu:

  • Automatická kloubová pásová pila PMS 330/460 AD má ve standardním vybavení hydraulické upínání, které je zabudováno napevno na stroji a slouží k uchopení řezaného materiálu ze všech stran rovnoměrně. Velikost pilového pásu je 4130 x 27 x 0,9 mm.

Technické parametry:
Napětí: 400 V
Motor: 3,7 kW
Rozměr pásu: 4130 x 27 x 0,9 mm
Rychlost pásu: 25 - 85 m/min.
Maximální řezný průměr: 330 mm
Rozměry stroje: 2200 x 2040 x 1530 mm
Hmotnost stroje: 1430 kg
Hmotnost balení: 1668 kg

Maximální rozměry řezaného materiálu:
Profil kulatý / Profil čtvercový / Profil obdélníkový
0° 330 mm / 330 x 330 mm / 330 x 460 mm
45° 280 mm / 280 x 280 mm / 280 x 330 mm