Krátkovlnný infrazářič pro sušení laků Procarosa PROFI-2AT

Základní parametry: napětí 230 V, plocha sušení 800 x 1000 mm.

Hlavní výhody:

  • stabilní konstrukce s hydraulickým ramenem
  • ovládací panel s displejem
  • možnost volby vysoušecího programu (základní nátěr, střední nátěr, lakování)

 

Další výhody:

  • elektronické nastavení časovače 
  • elektronické nastavení teploty vysoušení
  • možnost individuálního nastavení každého ze dvou světel o 360°
  • lehká manipulace se zářičem
  • kolečka s kuličkovými ložisky a parkovací brzdou

 

Vlastnosti infrazářiče pro sušení laků Procarosa PROFI-2AT:

Z řady zářičů s hydraulickým ramenem se jedná o nejmenší model. Zářič stojí na menší podstavě s dvěma infračervenými lampami. Díky hydraulickému rameni je možné dosáhnout na hůře přístupná místa jako je třeba střecha nebo kapota vozu. Je vybaven VPOWER s křemíkovými, krátkovlnnými, infračervenými, halogenovými zářivkami. Křemíkové sklo je čiré a poskytuje dobrou odolnost proti přenosům vysokých teplot.

 

Použití infrazářiče pro sušení laků Procarosa PROFI-2AT:

Infračervené vysoušeče laků jsou moderní a velice oblíbenou formou sušení barev, laků, tmelů a podobného. Princip vysoušení infračerveným zářením je takový, že teplo proniká přímo do materiálu a vysouší materiál zevnitř směrem ven. To znamená, že dojde k vysušení již od spodních vrstev laku a pomáhá tak omezovat tvorbu bublin nebo jiných kazů na povrchu. Zásadně urychluje schnutí a stabilizuje jeho průběh. Výsledkem je pak brilantní povrch a výrazné urychlení a usnadnění prací. Zářič je také téměř nepostradatelný pomocník v hůře vytápěných prostorech.   


Přestože jsou infrazářiče určeny především do autolakoven, jsou dnes dokonalou odpovědí na pořekadlo většiny zákazníků, že čas jsou peníze. Tyto vysoušeče se v poslední době začaly hojně využívat napříč celým zákaznickým spektrem, ať už k hobby použití nebo v průmyslu. Například novou vlnou zákazníků jsou salony a dílny na detailing vozů.


Technické parametry:
Napětí [V]: 230, Kapacita vytápění [W]: 2 x 1000, Plocha sušení [mm]: 800 x 1000, Časovač [min]: 0 - 99 (nastavitelné), Teplota sušení [°C]: 40 - 100, Ovládací panel s displejem: ano, Přepínání a vypínání jednotlivých reflektorů: ano, Nastavení programu vysoušení: ano, Rozměry balení [mm]: 1660 × 240 × 540, Rozměry [mm]: 600 x 1620 x 880, Hmotnost [kg]: 34