Krátkovlnný infrazářič pro sušení laků Procarosa PROFI-2H

Základní parametry: napětí 230 V, plocha sušení 800 x 800 mm

Hlavní výhody:

  • ovládací panel s displejem
  • analogové nastavení teploty
  • analogové nastavení doby vysoušení
  • maximální úspora místa při práci
  • nově navržený hliníkový uzamykací systém umožňuje přesné a jednoduché nastavení výšky zářiče
  • kolečka s kuličkovými ložisky a parkovací brzdou

 

Vlastnosti infrazářiče pro sušení laků Procarosa PROFI-2H:

Infrazářič má otočné rameno na sloupu i oba reflektory otočné na uchycení o 360°. I tento zářič je vybaven VPOWER s křemíkovou, krátkovlnnou, infračervenou, halogenovou zářivkou. Díky své výbavě a výkonu se řadí mezi větší modely zářičů, ale stále má velice kompaktní rozměry. Vhodný je především do malých prostor. Jde o cenově nejdostupnější model, který má ovládací panel s displejem.

 

Použití infrazářiče pro sušení laků Procarosa PROFI-2H:

Infračervené vysoušeče laků jsou moderní a velice oblíbenou formou sušení barev, laků, tmelů a podobného. Princip vysoušení infračerveným zářením je takový, že teplo proniká přímo do materiálu a vysouší materiál zevnitř směrem ven. To znamená, že dojde k vysušení již od spodních vrstev laku a pomáhá tak omezovat tvorbu bublin nebo jiných kazů na povrchu. Zásadně urychluje schnutí a stabilizuje jeho průběh. Výsledkem je pak brilantní povrch a výrazné urychlení a usnadnění prací. Zářič je také téměř nepostradatelný pomocník v hůře vytápěných prostorech.   


Přestože jsou infrazářiče určeny především do autolakoven, jsou dnes dokonalou odpovědí na pořekadlo většiny zákazníků, že čas jsou peníze. Tyto vysoušeče se v poslední době začaly hojně využívat napříč celým zákaznickým spektrem, ať už k hobby použití nebo v průmyslu. Například novou vlnou zákazníků jsou salony a dílny na detailing vozů.

Aktuálně máme tento typ infrazářiče v červené barvě.