Krátkovlnný infrazářič pro sušení laků Procarosa PROFI-1H

Základní parametry: napětí 230 V, plocha sušení 800 x 450 mm.

Hlavní výhody:

  • prostorově nenáročný infrazářič
  • integrovaný mechanický časovač
  • světlo otočné a výškově nastavitelné
  • lehká odnímatelnost zářiče ze stojanu
  • vhodný pro dosušování menších prací a hůře přístupných míst
  • nově navržený hliníkový uzamykací systém, který umožňuje přesné a jednoduché nastavení zářiče
  • kolečka s kuličkovými ložisky a parkovací brzdou

 

Vlastnosti infrazářiče pro sušení laků Procarosa PROFI-1H

Zářič je velice lehký a prostorově nenáročný. Řadí se mezi menší modely vysoušečů. Má jednoduchý a snadno použitelný design. Díky mechanické aretaci lze zářič svisle posouvat po celé délce konstrukce stojanu. U zářiče je také možné nastavovat jeho úhel záření. I tento menší model je vybaven kvalitní VPOWER křemíkovou, krátkovlnnou, infračervenou, halogenovou zářivkou. 

Použití infrazářiče pro sušení laků Procarosa PROFI-1H:

Infračervené vysoušeče laků jsou moderní a velice oblíbenou formou sušení barev, laků, tmelů a podobného. Princip vysoušení infračerveným zářením je takový, že teplo proniká přímo do materiálu a vysouší materiál zevnitř směrem ven. To znamená, že dojde k vysušení již od spodních vrstev laku a pomáhá tak omezovat tvorbu bublin nebo jiných kazů na povrchu. Zásadně urychluje schnutí a stabilizuje jeho průběh. Výsledkem je pak brilantní povrch a výrazné urychlení a usnadnění prací. Zářič je také téměř nepostradatelný pomocník v hůře vytápěných prostorech.   


Přestože jsou infrazářiče určeny především do autolakoven, jsou dnes dokonalou odpovědí na pořekadlo většiny zákazníků, že čas jsou peníze. Tyto vysoušeče se v poslední době začaly hojně využívat napříč celým zákaznickým spektrem, ať už k hobby použití nebo v průmyslu. Například novou vlnou zákazníků jsou salony a dílny na detailing vozů.