Benzínový kultivátor VeGA M5360

Plnohodnotná náhrada za model VeGA MULTI 36-60

Výkonný benzínový kultivátor VeGA M5360 s regulovatelnou pracovní šířkou 360 nebo 600 mm. Osazen bezproblémovým  benzínovým čtyřtaktním motorem o výkonu 5 HP. Jednoduchý start, jednoduché ovládání. Benzínový kutivátor VeGA M5360, můžeme určitě doporučit.

Kultivátor má kvalitní převodovku, která je osazena v hlinikovém pouzdře, nikoliv jako u konkurenčních značek v plechových výliscích. Kultivátor má ze předu velké madlo, kolečko na převoz a je vybaven brzdícím trnem s variabilní hloubkou. VeGA M5360 je velmi silný a dá se s ním pracovat i při menších otáčkách motoru a tak při menší rychlosti, když potřebujete pracovat "napřesno" kolem vedlejších záhonů, plotu apod. Ovládání je velmi jednoduché, ale jako u všech rotavátorů to vyžaduje trochu cviku. Například zapínání pohonu je třeba vždy dělat bez zatížení, aby se šetřil řemen. Popojíždění po měkkém povrchu je s kolečkem nemožné, takže po dokončení záhonu jej přepravujte přes motor po nožích (pozor na jemný trávník).

Motor ve VeGA MULTI 36-60 je vynikající. Je tichý a startuje na první zatažení. Dobře se seřizuje i servisuje a nejsou s ním problémy. Jedná se o motor, který se používá u spousty výrobců zahradní techniky a to nejen v rotavátorech, ale hlavně v sekačkách na trávu. Je odzkoušený a spolehlivý, takže bez starostí.

Rada pro přepravu VeGA M5360 v osobním autě: demontujte páčku plynu z řidítek (10mm šroub) a deomontujte celá řidítka i se sloupkem (4x 13mm šroub). Lanko pohonu jen vyvlékněte. Takto je rotavátor nejskladnější a nejrychleji smontovatelný.

Technické parametry:

Motor: VeGA OHV 4-takt
Obsah: 139 ccm
Výkon: 5 HP
Záběr: 360/600 mm
Plecí nože: 4/6 Ks
Průměr nožů: 260 mm
Hmotnost: 36 Kg