AXe 402 DOUBLE PULSE HSL COMPACT H2O

Třífázový invertorový zdroj pro svařování metodami MIG/MAG, MMA, TIG LA a pro drážkování. Zdroj je vybaven funkcemi pulse a double pulse, synergickými programy, vodním chlazením, 4-kladkovým posuvem drátu a širokými možnostmi nastavení.

První v řadě!

aXe 402 DOUBLE PULSE HSL Compact H2O je první zdroj, který Vám přinese plný komfort svařování pro metody TIG LA, multifunkční MIG/MAG synergické nebo MIG/MAG pulse/double pulse nebo MMA a drážkování. Je určen nejen do těžkých průmyslových provozů, ale také pro odvětví průmyslu náročného na přesnost a rychlost, jakými jsou potravinářství, farmacie nebo chemický průmysl.

Klíčové vlastnosti:

Svařovací pulsní synergický invertor pro MIG/MAG, TIG LA

MIG/MAG svařování hliníku a nerezi se speciální funkcí DOUBLE PULSE (puls v pulsu)

MIG letování pozinku a nerezi

HSL - High Speed Line - vysokorychlostní svařování

Power Focus - lépe koncentrovaný výkon, hlubší průvar, menší množství vneseného tepla

Plně digitální řízení procesu, komunikace v češtině (+ 7 dalších jazyků)

Co přináší režim HSL?


 

Vyšší pracovní rychlost - Vysoká dynamika HSL Puls oblouku umožňuje mimořádně koncentrovaný oblouk, který zvýší odtavování a tlak oblouku. To umožní svářeči (nebo automatu) svařovat rychleji a uspořit 35% času.

Vyšší odtavovací výkon - Vyšší dynamika pulsu při HSL Pulsu umožňuje zvýšit rychlost posuvu drátu při současném zachování stejného proudu jako při svařování standardním pulsem. Zvýšení rychlosti posuvu drátu se v důsledku projeví v hmotnosti depositu za časovou jednotku – odtavovacím výkonu (kg/h).

Méně vneseného tepla a menší plastické deformace - Při HSL Pulsu je vnesené teplo o 35% nižší v porovnání se standardním pulsem. HSL Puls je zvláště vhodný pro vysoce kvalitní svařování.

Lepší mechanické vlastnosti (tvrdost a pevnost v tahu) - Pevnost v tahu v čistém depositu a v teplotně ovlivněné oblasti je mnohem vyšší u standardního pulsu. Vysoké vnesené teplo mění pevnost v tahu a tvrdost. V případě svařování HSL Pulsem zůstává tvrdost a pevnost v tahu blízko hodnotám základního materiálu, což je žádoucí stav při svařování konstrukčních ocelí.


Jaký je rozdíl mezi standardním MIG/MAG svařováním a Power Focus režimem?

Rozdíl mezi standardním MIG/MAG svařováním a Power Focus režimem je v koncentraci a přesnosti oblouku. Power Focus umožňuje koncentrovat výkon a tím vysoké teploty oblouku přesně na střed svarové lázně, čímž se zabrání přehřátí svarových hran.

Hlavní vlastností standardního oblouku je jeho vysoká stabilita a to jak při krátkém oblouku, tak i při sprchové fázi oblouku. U většiny současných svařovacích strojů je ale přechodová fáze. Tento svařovací rozsah je obvykle charakterizován nestabilním obloukem, který je velmi obtížně manipulovatelný a obvykle způsobuje velký rozstřik.

Power Focus zlepšuje všechny tři fáze oblouku. V krátkém oblouku dostává extrémně stabilní a viskózní oblouk s velmi lineárním převodem a naprostou absencí rozstřiku. Úzký tvar oblouku udržuje přenos velmi stabilní v celém rozsahu. Z toho důvodu, je možné získat velmi pravidelný a úzký svar.

V případě tupého svaru, kde svařované desky mají úzký úhel svarových ploch, standardní oblouk má tendenci se dostat ven ze svarové spáry a soustředit se pouze na jednu hranu. V této situaci je obvykle nutné zvětšit úhel svarové spáry. To znamená, že potřebujete více plnících svarových vrstev.

Při aplikaci Power Focus oblouk zůstává neustále soustředěn v přesném středu svarové lázně a tím lze zajistit plnou penetraci. Pomocí úzkého a přesného oblouku Power Focus je možné pracovat ve velmi úzkých svarových spárách, které mají menší požadavky na mechanické úpravy svařenců, je zapotřebí méně plnících svarových vrstev. To celé přináší nejen časovou úsporu, ale také úsporu přídavného materiálu.

Rozsah dodávky:

Alfa In aXe 402 DOUBLE PULSE HSL Compact H2O

Zemnící kabel - délka 3 metry

Plynová hadice

Redukce cívky

Technické parametry: 

Metoda: MIG/MAG, MMA, TIG LA, drážkování Napájecí napětí: 3 x 400 V Jištění: 32 A Proudový rozsah (MIG/MAG): 20 - 400 A Proudový rozsah (MMA): 5 - 400 A Napětí naprázdno: 83,0 V Zatěžovatel ED 100% (MIG/MAG): 340 A Zatěžovatel ED 60% (MIG/MAG): 380 A Zatěžovatel ED xx% (MIG/MAG): 50%=400 A Zatěžovatel ED 100% (MMA): 340 A Zatěžovatel ED 60% (MMA): 370 A Zatěžovatel ED xx% (MMA): 50%=400 A Zatěžovatel ED 100% (TIG): 340A Zatěžovatel ED 60% (TIG): 380 A Zatěžovatel ED xx% (TIG): 50%=400 A Třída krytí IP: 23 S Rozměry (Š x D x V): 470 x 985 x 1252 mm Hmotnost: 118 kg Rychlost posuvu drátu: 1 - 26 m/min Maximální průměr cívky: 300 mm Maximální hmotnost cívky: 18 kg Počet kladek podavače: 4 Osazení pro drát: 1,0 - 1,2 mm Připojení MIG/MAG hořáku: EURO konektor