Zahradní traktor Riwall PRO RLT 92 T POWER KIT

Zahradní traktor Riwall PRO RLT 92 T POWER KIT se vyznačuje nejlepší výkonností ve své třídě a je ideálním  pro menší a střední pozemky do cca 5 tisíc m2. Traktor disponuje špičkovým motorem MTD Evo 1 s maximálním výkonem 14,5 HP a vysokým objemem 420 cm3. Motor funguje na bázi tlakového mazání pro delší životnost stroje a jistotu správného mazání i při práci ve svahu.

Čerstvě vyvinutá, spolehlivá a bezproblémově ovladatelná šestistupňová převodovka Transmatic s minimálními servisními náklady., která ušetří Vaše usílí i čas. Mechanická převodovka Transmatic je navíc vhodná i pro uživatele, kteří sečou zahradu ve svažitém či kopcovitém povrchu.

Trvanlivá a odolná konstrukce stroje zajišťuje snadnou opravitelnost, takže nebudete muset řešit žádné praskání plastů po nárazu nebo křehnutí a vyblednutí plastů díky UV záření. Pevný ocelový rám bez středového tunelu pro dosti usnadňuje nastupování i vystupování z traktoru. Stroj je zároveň vybaven protiskluzovou úpravou opěrek nohou pro vaše pohodlí.

Plovoucí žací ústroji s antiskalpovacími kolečky chrání trávník v nerovném terénu před poškozením hranou žacího ústrojí. Díky Excentricky uloženému žacímu ústrojí budete moci séct těsně u překážek, zídek nebo chodníků. Přední náprava se systémem naklápění kol do strany při změně směru jízdy zabezpečuje dokonalé kopírování poloměru zatáčky bez poškození trávníku, které může být způsobeno "hrnutím" kol dopředu. Velká kola (vpředu 15" a vzadu 18") jsou stěžejní pro komfort jízdy a průchodnost terénem.

Kapota s velkým úhlem otevření pro dokonalý přístup k motoru a bohatým žebrováním pro jeho dokonalé chlazení. Přední světlomety pro dobrou viditelnost a bezpečnou práci i za horších světelných podmínek. Jednoduchá obsluha stroje a ergonomicky rozmístěné ovládací prvky. Hladké řemeny žacího ústrojí dovolují při nárazu nože na pevnou překážku lehké proklouznutí a tím minimalizaci rizika drahé opravy. Uložení hřídele sečení – unikátní řešení chránící váš čas i peněženku.

Velký objem koše 240 l pro posekání velké plochy v co nejkratším čase. Snadné vysypávání koše z místa řidiče. Malý poloměr otáčení 46 cm pro perfektní manévrovatelnost se strojem a snadné sekání kolem stromků, keřů, záhonků a dalších překážek. Pohodlné a podélně nastavitelné odpružené sedadlo s drážkami pro odvod vody. Integrovaný držák na nápoje.

Traktor má funkci 3 v 1 – sběr do koše, mulčování (s příslušenstvím), zadní výhoz (s příslušenstvím). Díky tažnému zařízení možnost připojení velkého množství příslušenství a rozšíření možností traktoru i na další úkoly kromě sekání (vozíky, sypače, sběrače listí, odmechovače, válce, provzdušňovače, postřikovače ap.). Možnost připojení čelní sněhové radlice a předního nárazníku. Možnost osazení stroje profesionálními trojramennými sběracími noži Riwall Pro (součást dodávky) nebo trojramennými mulčovacími noži (příplatková výbava) a získat tak výkonnost mnohem dražších strojů za zlomek ceny. Široká servisní síť po celé zemi. Bezproblémová dostupnost náhradních dílů i po více než deseti letech.

Power Kit - speciální nože Riwall Pro

Výkonnost travních traktorů je z více než 50% určena typem a tvarem použitého žacího nože. Na to, aby se navrhnul tvar lopatek s radiálním, vertikálním a horizontálním prouděním v ideálním poměru, slouží celé vědní odvětví. Standardní („tovární“) nože jsou dobrým kompromisem mezi nízkou cenou a univerzálním použitím pro sběr i mulčování za dobrých podmínek. Traktory Riwall Pro tak patří mezi nejlepší traktory ve své kategorii. Pokud ale chcete svůj traktor posunout o jeden až dva levely výše a vyrovnat se sběracími schopnostmi traktorům třeba i 2x dražším, je tu pro Vás model traktoru Power Kit, ke kterému vedle standardních nožů dostanete ještě speciálně konstruované tříramenné nože Riwall, které představují to nejlepší, co se dnes dá na trhu sehnat. Byly vyvinuty ve spolupráci s českou projekční a konstrukční kanceláří, která se vývoji nožů věnuje již roky na profesionální úrovni. Výsledkem je heavy-duty odolný nůž ze speciální slitiny oceli se třemi mohutnými lopatkami s přesně poskládanými stupňovitými prolisy pro dokonalé proudění vzduchu. Až 3x silnější proud vzduchu proudící do výhozového tunelu dává traktoru skvělé vlastnosti i při sečení mokré či přerostlé trávy, louky prorostlé mladými nálety nebo při sečení trávníku na nízkou výšku. Řez trávníku je velmi čistý a působí velmi upraveně. Nože jsou chráněné užitným vzorem.

Podmínky prodloužené záruky zde.

Technické parametry:
Záběr : 92 cm
Typ motoru : MTD Thorx 420 Evo1 OHV. 4 takt. tlakové mazání
Výkon motoru - maximální : 10.7 / 14.5 kW/HP
Výkon motoru - pracovní : 7.8 / 10.6 kW/HP
Objem motoru : 420 ccm
Počet válců : 1
Typ převodovky : Transmatic. 6-ti rychlostní
Počet rychlostí : 6 vpřed/ 6 vzad
Objem palivové nádrže : 3.8 l
Objem koše : 240 l
Počet nožů : 2
Deflektor : příslušenství (196-750A678)
Mulčování : příslušenství (196-749A678)
Kola/vzorek : 15"x6" / 18"x9.5"
Poloměr otáčení : 46 cm
Výška sečení : 30-95. 5 poloh mm
Světlomety : Ano