Štípač dřeva Scheppach HL 1010 (400V)

Scheppach je pojem! Více než 80 let nabízí nekompromisní profesionální stroje pro práci v dílně. Tradiční německá preciznost, propracovanost každého detailu, více než 70 patentů a excelentní servis dovedly tuto značku na samý vrchol. Nabízí stroje pro náročné hobby použití. Stroje těží z desetiletí zkušeností techniků Scheppachu a přidávají něco navíc – dostupnost pro každého. Pokud nejste profesionál, ale přesto vyžadujete stroje výborné kvality se zárukou 4 roky, výrobky Scheppach jsou tu právě pro Vás.

Hydraulický štípač Scheppach HL 1010 s tlakem 10 tun si snadno poradí i s tvrdšími typy dřeva do délky 137 cm. Stroj má silné 6 mm ocelové plechy a vyztužená základna je umístěna extrémně nízko. Díky tomu je velmi stabilní a má dlouhou životnost i navzdory práci s velkými a velmi těžkými poleny. Pro kratší polena je štípač navíc vybaven odnímacím pracovním stolem, který se dá upevnit ve dvou výškách. Hydraulický štípač HL 1010 je konstrukčně odvozen od většího modelu HL 1100, a je tak vhodný i pro náročnou práci.

Masivní konstrukce stroje

Velký tlak 10 tun má základ v nové konstrukci stroje, na které byly použity ocelové plechy o tloušťce až 6 mm, což je v tomto segmentu naprosto unikátní. Podobně jako u silnějšího typu byla i speciálně vyztužena základna stroje, která má významný podíl na stabilitě a tuhosti celého stroje. Díky tomu má stroj delší životnost a výborně odolává všem deformacím při štípání i velmi tvrdých druhů dřeva. Protože se u tohoto štípače předpokládá práce i s velmi těžkými poleny, je stroj vybaven extrémně nízkou základnou, díky které nemusíte zvedat těžká polena do výšky.

Pro kratší polena je stroj vybaven odnímacím pracovním stolem, který se dá upevnit ve dvou výškách. Ke stroji lze dokoupit přídavný rozšiřovací nebo čtyřramenný klín, které výborně poslouží na dělení silnějších nebo dlouhých polen. Velká kola a transportní madlo dovolují lehkou manipulaci s celým strojem.

Promyšlená technologie Scheppach

Základem je velmi vysoká rychlost zpětného pohybu pístu 22 cm/s. Dalším prvkem je systém Vario, díky kterému si můžete přesně nastavit pracovní délku pístu podle délky polena. Třetím prvkem je nová generace čerpadel, které vyvinou stejný tlak při nižším nároku na výkon motoru. Díky těmto třem výhodám zvládnete za jednotku času mnohem více štípacích cyklů než u jiných strojů. Práce je tak nejen rychleji hotova, ale ušetříte i významné množství elektrické energie.

Technické parametry:

Přípojka motoru: 400 V

Výkon motoru: 3,3 kW

Štípací tlak: 10 t

Rychlost štípání: 5,2 cm/s

Rychlost zpět: 22 cm/s

Max. délka/průměr štípaného dřeva: 137/40 cm

Doporučený průměr polena: 12 – 40 cm

Hmotnost: 147 kg

Počet otáček: 2800 ot/min.

Délka polena: 61,5 / 89 / 137 cm

Rozměry stroje: 860/550/1110 – 1650 mm

Výška štípacího stolu: 70 / 545 / 830 mm

Olejová náplň: cca 7 l