VeGA LV1010

Vertikální hydraulický štípač dřeva VeGA LV1010 je vhodný pro náročnou práci. Poradí si i s tvrdým typem dřeva až do délky 135 cm. Disponuje mohutným štípacím tlakem 10 tun. Konstrukce stroje má nízkou základnu, pracovní stůl o dvou polohách je odnímací. Systém VARIO významně zkracuje dobu práce díky variabilnímu nastavení pracovní délky pístu podle velikosti polena. Velká kola a transportní madlo dovolují lehkou manipulaci s celým strojem.

Používáte rádi krb nebo používáte dřevo na vytápění své chaty nebo domku? Štípač dřeva se stane neocenitelným pomocníkem. Štípač dřeva VeGA LV1010 je konstrukčně odvozen od většího modelu VeGA LV1200PRO, a je tak vhodný pro náročnou práci. Velký tlak 10 tun má základ v nové konstrukci stroje s nízkou základnou. Výborně si poradí i s tvrdšími typy dřeva, a to až do délky 135 cm. Podobně jako u silnějšího typu LV1200PRO byla i speciálně vyztužena základna, která má významný podíl na stabilitě a tuhosti celého stroje. Díky tomu má stroj delší životnost a výborně odolává všem deformacím při štípání i velmi tvrdých druhů dřeva.

Stroj je vybaven extrémně nízkou základnou, díky které nemusíte zvedat těžká polena do výškyPro kratší polena je stroj vybaven odnímacím pracovním stolem, který se dá upevnit ve dvou výškách. Velká kola a transportní madlo dovolují lehkou manipulaci s celým strojem. Ke stroji lze dokoupit přídavný čtyřramenný klín, které výborně poslouží na dělení polen.

Systém VARIO

Umožňuje nastavit pracovní délku pístu podle velikosti polena. Zvládnete za jednotku času mnohem více štípacích cyklů než u jiných strojů a práce je mnohem rychleji hotova.


Technické parametry:

Motor: 3500 W,400 V/50Hz
Maximální štípací síla: 10 tun
Délka štípacího polena: 630/890/1350 mm
Průměr štípacího polena: 400 mm
Hmotnost: 170 kg