Sněhová fréza VeGA 662 LUX

VeGA 662 LUX je profesioální dvoustupňová fréza s pojezdem a s mnoha praktickými funkcemi. S motorem VeGA OHV o výkonu 6,5 má dostatek energie pro odklízení sněhu při záběru 62 cm na šířku a 51 cm na výšku.
Je tak vhodná pro odklízení větších ploch s jakýmkoli sněhem. Vybavena je samozřejmě i vlastním pjezdem (CVT-plynulý variátor) kol se 6 rychlostmi vpřed a 2 vzad. Jeho regulace je možná pomocí páky na ovládacím panelu. 
Kromě toho má fréza vlastní elekrický startér do sítě (230 V / 50 Hz). Robustní šasi je zhotoveno z kvalitní oceli a celková hmotnost frézy je 82 kg. Díky velkým kolům s hlubokým dezénem bude zajištěna dobrá trakce v extrémních pomínkách.


Sníh, který je nabrán do bunkru, putuje do komína s možností otočení v úhlu 190° pomocí páky na levém boku frézy. Nastavení je tak možné provádět pohodlně bez nustnosti vypnutí pojezdu, k tomu slouží aretace pojezdu GEARSTOP. Odhazovací vzdálenost sněhu je 10-15 m. Samozřejmostí ve standardní výbavě je pak světlo umístěné vpředu na ovládacím panelu. Tato fréza je ideální pomocník pro každodenní použití v zimě pro odklizení přístupových cest a rúzných ploch.


Technické parametry:

Typ frézy: Dvoustupňová
Motor: 6,5 PS, 196 ccm 4-takt OHV VeGA
Výkon motoru: 6,5 PS
Šířka záběru: 620 mm
Výška bunkru: 510 mm
Maximální pracovní výkon: 2100 m3/hod
Maximální odhazovací vzdálenost: 15 m
Šnek: AGGRESSIVEAUGER - masivní ozubený šnek
Pojezd:  ANO 6 rychlostí vpřed, 2 rychlosti vzad
Aretace rychlosti: GEARSTOP - ANO
Kola: 13 x 4,10“
Pneumatiky: SNOWGRIP
Přepínání náhonu kol: ANO
Otočný komín: 190°
Nastavení komínu: Z pozice obsluhy
Konstrukce šasi: Kov
Průměr turbíny: 300 mm
Startování: Elektrické, 230 V, 50 Hz
Ovládání z panelu: ANO
Světlo: ANO
Hmotnost: 82 kg