Skleník VITAVIA ZEUS 11900 PC 6+10 mm

Skleníky řady ZEUS jsou zařazeny do kategorie PROFI (profesionální skleník určený pro pěstování květin nebo zeleniny). Prosklení je ukotveno do konstrukce pomocí přítlačných hliníkových lišt (boční stěny) nebo je zasunuto do nosných profilů (střecha). Skleník je vyrobený z eloxovaných hliníkových profilů a tento model dodáváme s prosklením z tepelně-izolačních dvoustěnných komůrkových polykarbonátových desek. 

Tento skleník má prosklění stěn o síle 6 mm a sílu prosklení střechy 10 mm.


Polykarbonát - vysoce kvalitní dvoustěnný polykarbonát s UV filtrem (nekřehne, nežloutne) od evropského výrobce. Vícestěnné typy desek nedoporučujeme pro jejich velkou tepelnou izolaci a tím riziku přehřátí skleníku.

Rozměry skleníku:

Šířka: š = 256 cm 
Výška: v = 250 cm
Délka: d = 463 cm
Výška boční stěny je 189 cm.

Obsahem balení jsou dvojité dveře na otočných pantech (š x v otvoru = 85 x 174 cm), AL profily, prosklení, 2x střešní ventilační okénko s manuálním otevíráním, veškerý spojovací materiál. Skleník lze postavit pouze na pevnou podezdívku (není obsahem dodávky). Stavba skleníku bez podezdívky není možná. 

Ke skleníku je možné dokoupit řadu nadstandardního příslušenství - poličky, regály, teploměry, vlhkoměry, zavlažovací zařízení, elektrické odporové vytápění půdy. Skleník dodáváme jako stavebnici s podrobným montážním návodem.

Upozornění: 
1) Pokud máte v úmyslu stavbu zděné nebo betonové podezdívky, tak ji stavte až po zakoupení skleníku a po montáži ocelové základny (nebo konstrukce skleníku). Uváděné rozměry skleníku jsou max vnější rozměry skleníku a nemohou být použity pro vyměření a stavbu podezdívky.

2) V případě používání přírodních hnojiv (koňský / kravský hnůj, slepičince, apod.), umělých hnojiv, pesticidů, herbicidů a jiných chemikálií může po delší nebo i kratší době docházet ke korozi ocelových dílů skleníku (základna, šrouby, apod.).

Technické parametry:

Hmotnost: 215 kg
Barva: stříbrná
Stř. okna : 3x
Zastavěná plocha: 11,85 m2
Šířka (vnější): 2,56 m
Délka (vnější): 4,63 m
Výška (vnější): 2,47 m
Dveře: dvojité na pantech
Šířka dveří: 0,85 m
Výška dveří: 1,74 m
Ukotvení prosklení: prosklení je zasunuté do hliníkových profilů
Materiál konstrukce: eloxovaný hliník
Materiál prosklení: komůrkový polykarbonát 6 mm (stěny) + 10 mm (střecha)
Záruka na konstrukci: 15 let na vybrané vlastnosti AL konstrukce
Záruka na prosklení: 10 let na nerozbitnost krupobitím
Výrobce: Vitavia Garden
Základna přibalena: ne