Kukla samostmívací ALFA IN S777a Amerika modrá

Samostmívací svařovací kukla S777 je určena jako ochranná pomůcka pro rozbrušování, obloukové svařování nebo dělení kovů.
Je vhodná pro všechny svařovací obloukové procesy MIG/MAG, MMA, SMAW, plasmový oblouk a uhlíkový oblouk.

Napájení solární baterií
Nastavitelná tmavost clony 9-13, ve světlém stavu 4
Nastavitelná citlivost
Stálá ochrana DIN 16 proti ultrafialovému a infračervenému záření
Nízká hmotnost – 450g
Ochrana celé tváře, nastavitelná poloha těžiště ve dvou osách

Se samostmívací svářecí kuklou se mohou svářeči pohybovat daleko rychleji, protože neustále vidí, umisťují elektrody přesněji a tudíž pracují efektivněji. Naše samostmívací kukla (model S777a a S777ac) je navržena pro ochranu obličeje před jiskrami, rozstřikem taveniny a nebezpečným zářením za běžných podmínek při svařování. Samostmívací clona automaticky ztmavne při zapálení oblouku a po skončení svařování opět zesvětlá. Svařeč tedy nemusí kuklu zvedat a znovu sklápět, během práce pořád vidí.

Volba stupně ztmavení:
Stupeň ztmavení můžete nastavit manuálně v rozmezí 9 - 13. Správný stupeň ztmavení pro zamýšlené použití

naleznete v tabulce Shade Guide Table 1. Otáčejte knoflíkem, dokud jeho šipka neukazuje na zvolenou hodnotu.

Možnosti kukly:
Tento model kukly je vybaven hlavovým křížem se speciálním překlápěcím mechanismem. Když svářeč zvedne kuklu z obličeje, mechanismus sníží těžiště kukly blíže k hlavě svářeče. Toto provedení do značné míry snižuje únavu svalů krku a dopřává svářeči větší pohodlí. V momentě zapálení oblouku se samostmívací clona v průzoru kukly ztmaví během pouhé 1/30 000 sekundy.


Nastavitelné zesvětlení:
Uživatel si může nastavit, jak rychle se bude clona vracet do počátečního světlého stavu. Ovladač citlivosti na vnější straně kukly dopřává uživateli větší pohodlí při práci. Po ukončení svařování se clona automaticky vrací do světlého stavu v závislosti na vámi nastavené rychlosti (na kazetě uvnitř kukly je přepínač: poloha „short" se čas zesvětlení pohybuje mezi 0,25s a 0,35s; poloha „middle" je to 0,35s až 0,5s; poloha „long" je to 0,5s až 0,8s) Kukla umožňuje nastavení režimu použití pro „svařování - Welding" a „rozbrušování - Grinding" Přepínač na kazetě uvnitř kukly. Jako zdroj energie používá kukla vysokovýkonné solární články a

jako zálohu má vestavěné dvě 3V lithiové baterie.


Kombinací se solárními články se životnost baterií prodlužuje na více než šest let při běžném používání. Po této době musí být kazeta vyměněna. Tmavost clony lze nastavit otočným knoflíkem v rozmezí DIN9 až DIN13. Výrobek je v souladu se všemi souvisejícími bezpečnostními normami DIN, ISO,EN a normou ANSI Z87.1-2003. Výkonná UV/IR clona chrání obličej i oči uživatele proti nebezpečnému ultrafialovému a infračervenému záření ze svařování i ve světlém stavu. Ochrana proti UV a IR záření odpovídá za všech podmínek DIN 16, což výrazně přispívá k pracovnímu komfortu uživatele.

Technické parametry:

Rozměry průzoru:98 x 43 mm

Ochrana před UV/IR zářením:16 DIN

Zatemnění v základním stavu:4 DIN

Zatemnění v aktivním stavu:9 - 13 DIN

Ovládání zatemnění:zvenčí na kukle, plynulé

Ovládání citlivosti:zvenčí na kukle, plynulé

Ovládání zpoždění (zesvětlení):uvnitř na kazetě, 3 stupně

Zapnutí/vypnutí:automatické

Napájení:solární článek

Hmotnost:0,450 kg

Barva:modrá