Pásová pila na kov ARG 300 Plus S.A.F. 400V

Pásová pila na kov ARG 300 Plus S.A.F. 400V

Nový unikátní design. Inovovaná verze legendární, již 20 let vyráběné modelové řady ARG 300 se zcela novým ramenem pilového pásu.

Nejmodernější koncepce odlitku ramene, který je po celé délce ve všech nosných částech dutý a tvoří uzavřený profil. To zaručuje mimořádnou tuhost celého systému a maximálně přesný řez a životnost pilových pásů. V dutých částech ramene jsou ukryty všechny rozvody elektroinstalace a chladící kapaliny a tím jsou chráněny proti poškození. Nový koncept ramene přináší také velké zjednodušení při výměně pilového pásu nebo při čistění vnitřku ramene, kdy se zadní kryt ramene jednoduše vyklopí na pantech a zůstane zaaretovaný v horní poloze. Mimo zcela nového designu ramene došlo i k mnoha technickým úpravám a změnám zlepšujících kvalitu, uživatelský komfort a životnost stroje.

Mimořádně robustní univerzální pásová pila nachází všeobecné uplatnění od nepřetržitých non stop provozů až po zámečnické a údržbářské dílny. Průmyslový pilový pás 27 x 0,9 mm je vyráběn v mnoha variantách a umožňuje průmyslové dělení široké škály materiálů, včetně nerezu nebo nástrojových ocelí. K mnohostrannému využití přispívá i systém svěráku umožňující oboustranné plynulé nastavení úhlu řezu v rozsahu 60° vpravo a 45° vlevo. Stroj je vybaven výkonným průmyslovým hydraulickým agregátem. Po stisknutí jediného spínače se provede celý řezací cyklus – upnutí materiálu, start pilového pásu a systému chlazení, provedení řezu, zastavení pilového pásu a chlazení, zvednutí ramene do původní nastavitelné polohy a rozepnutí svěráku. To vše ve spojení s hydraulicky ovládaným posuvem pilového pásu do řezu podstatně zvyšuje produktivitu řezání, zvláště u velkých sérií a dělení plných a vysoce jakostních materiálů. Po přepnutí do ručního režimu je možne všechny funkce ovládat i samostatně. Hydraulický agregát umožňuje i nastavení potřebné síly přítlaku svěráku. K dosažení maximální produktivity řezání přispívá i možnost nastavení optimální rychlosti pilového pásu pomocí frekvenčního měniče v rozsahu 15–90 m/min., což výrazně přispívá i k přesnosti řezu a delší životnosti pilových pásů. Velký podstavec a masivní systém natáčení ramene s velkými ložnými plochami zaručují mimořádnou stabilitu stroje i při řezání těžkých obrobků.

Technické údaje :

Robustní konstrukce stroje tvořená odlitky v šedé litině zaručuje pohlcování vibrací.

Moderní koncepce ramene pilového pásu umožňuje velké řezné rozsahy při kolmých řezech i při dělení pod úhlem.

Jednoduchá aretace a nastavení požadovaného úhlu řezu na úhlové stupnici s pevnými dorazy pro 60° vpravo a 45° vlevo.

Otočný stůl se otáčí zároveň s pilovým pásem. Nedochází tím k zařezávání pilového pásu do ložné plochy svěráku.

Masivní svěrák zajišťuje snadné a spolehlivé upnutí materiálu.

Velký průměr oběžných kol a precizní třístranné tvrdokovové vedení zaručují dlouhodobou životnost pilového pásu a přesnost řezu.

Naddimenzované uložení oběžných kol, systému napínacího kola a všech rotačních částí zvyšují dlouhodobou životnost stroje.

Tichý a bezúdržbový pohon pilového pásu je zajištěn průmyslovým elektromotorem se šnekovou převodovkou.

Ke stroji je zapojen kompletní chladící systém s výkonným čerpadlem a možností samostatné regulace průtoku na obou vodících kostkách. Vana emulze s čerpadlem je umístěna v podstavci stroje.

Kontrola správného napnutí nebo přetržení pilového pásu. Při přetržení pilového pásu se stroj automaticky vypne.

Snadné ovládání pomocí ergonomicky umístěných ovládacích prvků (elektro i hydraulika) na podstavci stroje.

Stroj je vybaven nastavitelným odklopným dorazem materiálu s 500mm stupnicí. Odklopný systém brání vzpříčení řezaného materiálu.