Pásová pila na kov ARG 330 Plus H.F. 400V

Pásová pila na kov ARG 330 Plus H.F. 400V

Zcela nová, převratná koncepce odlitku ramene pily a nový unikátní design. Odlitek ramene pily je po celé délce ve svých nosných částech dutý, tvoří uzavřený profil. To zaručuje optimální tuhost celého systému a maximálně přesný řez. Robustní pásová pila nachází všeobecné uplatnění ve všech náročných výrobních provozech. Přesný řez i u velkých průřezů zaručuje pilový pás o velikosti 34 x 1,1 mm. Je vyráběn v mnoha variantách a umožňuje průmyslové dělení široké škály materiálů, včetně nerezu nebo nástrojových ocelí. K mnohostrannému využití přispívá i systém svěráku umožňující oboustranné plynulé nastavení úhlu řezu v rozsahu 60° vpravo a 45° vlevo. Stroj je vybaven jednoduchým hydraulickým agregátem, který slouží k automatickému zvednutí ramene pilového pásu po skončení řezu. Tento systém oproti ručnímu zvedání výrazně usnadňuje obsluhu stroje zvláště při řezání větších sérií. Výška zdvihu je nastavitelná podle velikosti řezaného materiálu. Posuv do řezu je prováděn vlastní vahou ramene s možností jemné plynulé regulace škrtícím ventilem olejového tlumiče. Po dokončení řezu se pohon pilového pásu automaticky vypne a rameno se zvedne do nastavené polohy. K dosažení maximální produktivity řezání slouží i možnost nastavení optimální rychlosti pilového pásu pomocí frekvenčního měniče v rozsahu 15–90 m/min., což výrazně přispívá i k přesnosti řezu a životnosti pilových pásů. Ergonomický podstavec umožňuje instalaci stroje i v omezených prostorech.

Technické údaje :

Velmi robustní konstrukce stroje, tvořená odlitky v šedé litině, zaručuje bezpečné pohlcování vibrací.

Aby bylo dosaženo maximální tuhosti celého systému, a tím i přesnosti řezu, je rameno pilového pásu na mohutném otočném stole uchyceno z obou stran v masivních „domcích“, osazených předepjatými kuželíkovými ložisky.

Nejmodernější koncepce ramene pilového pásu umožňuje velké řezné rozsahy při kolmých řezech i při dělení pod úhlem.

Masivní systém natáčení ramene s velkými ložnými plochami zaručuje mimořádnou stabilitu stroje i při řezání těžkých obrobků.

Jednoduchá aretace a nastaveni požadovaného úhlu řezu na úhlové stupnici s pevnými dorazy pro 45°, 60° a 90°.

Otočný stůl se otáčí zároveň s pilovým pásem. Nedochází tím k zařezávání pilového pásu do ložné plochy svěráku.

Masivní svěrák s funkcí rychloupínání zajišťuje snadné a spolehlivé upnutí materiálu.

Velký průměr oběžných kol a precizní třístranné tvrdokovové vedení zaručují dlouhodobou životnost pilového pásu a přesnost řezu.

Naddimenzované uložení oběžných kol, systému napínacího kola a všech rotačních částí zvyšují dlouhodobou životnost stroje.

Tichý a bezúdržbový pohon pilového pásu je zajištěn průmyslovým elektromotorem se šnekovou převodovkou.

Ke stroji je zapojen kompletní chladící systém s výkonným čerpadlem a možností samostatné regulace průtoku na obou vodících kostkách. Vana emulze s čerpadlem je umístěna v podstavci stroje.

V dutých částech ramene jsou ukryty všechny rozvody elektroinstalace a chladící kapaliny, a tím jsou chráněny proti poškození.

Nový koncept ramene přináší také velké zjednodušení při výměně pilového pásu nebo při čištění vnitřku ramene, kdy se zadní kryt ramene jednoduše vyklopí na pantech a zůstane zaaretovaný v horní poloze.

Kontrola správného napnutí nebo přetržení pilového pásu. Při přetržení pilového pásu se stroj automaticky vypne.

Snadné ovládání pomocí ergonomicky umístěných ovládacích prvků (elektro i hydraulika) na podstavci stroje.

Stroj je vybaven nastavitelným odklopným dorazem materiálu s 500mm stupnicí. Odklopný systém brání vzpříčení řezaného materiálu.