PETEC 94530 Karosářská těsnicí a lepicí hmota, bílá

Jednokomponentní karosářská polyuretanová těsnicí a lepicí hmota vysoké kvality na polyuretanované bázi vytvrzující vzdušnou vlhkostí.

  • vyniká vysokou elasticitou, objemovou stálostí, stabilitou vůči UV-záření a dokonalou přilnavostí na plechy (i lakované), železo, nerezocel, hliník, ABS, GFK, PUR-RIM, polykarbonát, měkký i tvrdý PUR, tvrdé PVC, dřevo, sklo, sklolaminát, keramiku atd.
  • hmota bez silikonu nestéká, rychle zasychá a vytvrzuje, po vytvrzení ji lze brousit, přelakovat všemi laky (také dvoukomponentními), není korozivní, hořlavá ani tixotropní, odolná proti zředěným kyselinám a louhům
  • používá se např. pro těsnění/lepení a tmelení spár, švů, viditelných spojů karosérií, v dílnách pro speciální úpravy vozů (autokarosářský tuning), při výrobě karavanů, lodí a kontejnerů, v řemeslné výrobě, ve stavebnictví (těsnicí práce na kovových konstrukcích) atd.,
  • vysoká profesionální kvalita (Made in Germany)

Parametry:

báze
spotřeba
doba zpracovatelnosti
doba vytvoření filmu/"kůže"    
vytvrzení
mezní protažení
tvrdost
teplota pro zpracování
teplotní stabilita
polyuretan
25 ml/m (při housence Ø 6 mm)
10 - 15 min
cca 1 - 3 h (v závislosti na teplotě a tloušťce)
cca 4 mm za 24 h
větší než 250 %
Shore A 40°
+ 5°C až + 40°C
- 40°C až + 90°C


Aplikace:
Kontaktní plochy musí být pevné, suché, čisté bez mastnoty. Ochranná membrána v závitové části kartuše se tryskou propíchne. Tryska se potom šikmo seřízne, tak aby to odpovídalo šířce zaplňované spáry. Tryska se našroubuje na kartuši. Hmota se nanáší přímo z kartuše zpravidla ruční pistolí na kartuše nebo pomocí speciální pneumatické pistole, případně štětcem nebo stěrkou. Vrchní plocha nanesené hmoty se může uhladit navlhčenou stěrkou.

Množství: 310 ml kartuše
Obj.č. 94530 (bílá)

Volitelné příslušenství:
PETEC 94801 nebo 94802 - náhradní tryska na kartuši