Zahradní traktor Riwall PRO RLT 92H se zadním výhozem a hydrostatickou převodovkou

Zahradní traktor Riwall PRO RLT 92 H se zadním výhozem a hydrostatickou převodovkou se ideálně hodí na malé a střední pozemky, které mají rozlohu do přibližně 5000 m2. Traktor je vybaven špičkovým motorem MTD Evo 2 s maximálním výkonem 14,5 HP a vysokým objemem 439 cm3. Dlouhou životnost motoru a jistotu správného mazání i při sekání ve svazích zaručuje tlakové mazání. 

Jednoduché ovládání stroje je zajištěno díky moderní hydrostatické převodovce od největšího amerického výrobce Hydro-Gear. Nemusíte se tak starat o řazení a mužete se v klidu soustředit pouze na zatáčení a přidávání rychlosti stroje. 

Traktor navíc disponuje trvanlivou a odolnou konstrukcí, která je tvořena z ocelového rámu a ocelové karosérie. Konstrukce se dá, narozdíl od plastových součástek, snadněji opravit. Nemusíte tedy řešit žádné problémy s praskáním plastů při nárazech nebo křehnutí a vyblednutí plastů kvůli UV záření. Snadné nastupování i vystupování z traktoru je zajištěno pevným ocelovým rámem bez středového tunelu. Traktor pak také obsahuje protiskluzovou úpravu opěrek nohou.

Trávník ve vlnitém terénu chrání před poškozením plovoucí žací ústroji s antiskalpovacími kolečky. Žací ústrojí, které je excentricky uloženo, umožňuje sečení těsně u překážek, zídek nebo chodníků.

Přední náprava vybavená systémem naklápění kol do strany při změně směru jízdy zabezbečuje dokonalé kopírování poloměru zatáčky, aniž by mohl být trávník poškozen z důvodu hrnutí kol dopředu.

Dostatečně velká kola (vpředu 15" a vzadu 18") jsou stěžejní pro pohodlnou jízdu a průchodnost terénem. Kapota s velkým úhlem otevření umožňuje snadný přístup k motoru, zatímco bohaté žebrování jej výborně chladí.

Díky předním světlometům jde dobře vidět a zároveň bezpečně pracovat i v horších světelných podmínkách.

Stroj se dá jednoduše obsluhovat i díky ergonomicky rozmístěným ovládacím prvkům. Díky hladkým řemenům žacího ústrojí při nárazu nože na pevnou překážku dojde k lehkému proklouznutí, které výrazně sníží riziko drahé opravy uložení hřídele sečení. Nemusíte tedy mít obavy o vysoké finanční náklady při poškození.

Koš dosahující objemu 240 l pro posekání velké plochy uštří Vás čas. Koš se navíc dá snadně vysypat z pozice řidiče. Se strojem se dá perfektně manévrovat díky malému poloměru otáčení (46 cm), takže i sekání kolem stromků, keřů, záhonků a dalších překážek bude o poznání snažší. Uživatelé dále ocení pohodlné a podélně nastavitelné odpružené sedadlo s drážkami pro odvod vody či integrovaný držák na nápoje.

Zahradní traktor rovněž disponuje funkcí 3 v 1 – sběr do koše, mulčování (s příslušenstvím), zadní výhoz (s příslušenstvím). Tažné zařízení umožňuje připojení velkého množství příslušenství a rozšíření možností traktoru i na další úkoly kromě sekání (vozíky, sypače, sběrače listí, odmechovače, válce, provzdušňovače, postřikovače ap.).

Také lze k trakotru připojit čelní sněhovou radlici a přední nárazník nebo jej dovybavit unikátními trojramennými mulčovacími či sběracími noži Riwall Pro (příplatková výbava) a získat tak výkonnost mnohem více dražších strojů za nižší cen. Po celé Republice se nachází široká servisní síť a náhradní díly jsou bezproblémově dostupné i po více než deseti letech.

„Powered by MTD“ - vyrobeno v největším evropském závodě na výrobu travních traktorů 

Podmínky prodloužené záruky naleznete zde.

Technické parametry:
Záběr : 92 cm
Typ motoru : MTD Thorx 420 Evo2 OHV. 4 takt. tlakové mazání
Výkon motoru - maximální : 10.7 / 14.5 kW/HP
Výkon motoru - pracovní : 8.2 / 11.2 kW/HP
Počet válců : 1
Objem motoru : 439 ccm
Typ převodovky : Hydro-Gear. hydrostatická
Počet rychlostí : plynule vpřed/plynule vzad
Objem palivové nádrže : 3.8 l
Objem koše : 240 l
Počet nožů : 2
Zadní deflektor : příslušenství (196-750A678)
Mulčování : příslušenství (196-749A678)
Kola/vzorek : 15"x6" / 18"x9.5"
Poloměr otáčení : 46 cm
Výška sečení : 30-95. 5 poloh mm
Světlomety : Ano
Automatický sytič : Ano