Přenosný vláknový (fiber) laser NU 200 P

Popisovací vláknový laser je určen pro gravírování eloxovaných i neeloxovaných slitin hliníku, ocelí, nerezových ocelí, stříbra, zlata, plastů, kamene a kůže. Laser je osazen digitálním galvanometrem, který zajišťuje pomoci dvou výklopných zrcadel extrémně rychlé a přesné popisování značeného materiálu. Maximální rychlost značení je až 1500mm/s. Kompenzace rozdílné délky dráhy laserového paprsku je realizována speciální F-theta čočkou. Ta zajišťuje přesné zaostření paprsku v celé pracovní ploše.

Digitální řízení umožňuje plynulou regulaci výkonu paprsku, která je nutností pro stínování nevektorové grafiky. Pomocný laserový paprsek ve viditelném spektru umožňuje projekci značené grafiky před zhotovením. To výrazně zkracuje potřebný čas pro polohování značeného materiálu. Životnost vláknového laseru je 100 000 pracovních hodin. Laser je dodáván včetně obslužného softwaru bez PC (ten není součásti dodávky). Kompaktní provedení stroje zajišťujících snadnou manipulaci. Součástí dodávky jsou ochranné brýle proti laserovému záření. Pro opakovanou výrobu je laser vybaven nožním spínačem pro rychlé a snadné spuštění značení.

Vzorky upravené na vláknových fiber laserech můžete vidět zde: https://cnc.bow.cz/galerie/7-galerie-vzorku-upravenych-na-vlaknovych-fiber-laserech/?return=%22 

Technické parametry:
Min. rozměry gravírované plochy : 0.05 mm
Max. rozměry gravírované plochy : 200 × 200 mm
Možnost gravírování rotačních těles : ano
Výkon laseru : 20 W
Vlnová délka laseru : 1060 nm
Šířka paprsku : 0.01 mm
Typ chlazení : vzduchové
Rychlost gravírování : 1500 mm/s
Opakovatelná přesnost : ±0.001 mm
Podporovaný software : EzCAD
Příkon : 0.7 kW
Elektrické připojení : 230 V
Hmotnost : 60 kg