Olejový kompresor HC 55 se sadou příslušenství

Kompresor Scheppach HC 55 znamená díky svému poměru ceny a výkonu skvělou volbu i pro velmi náročného hobby uživatele. Díky svým parametrům se skvěle hodí do běžné domácí dílny nebo garáže. Vzdušník o velkém objemu 50 litrů výrazně rozšiřuje možnosti kompresoru a stroj se tak stává opravdu multifunkčním pomocníkem. Díky němu můžete s kompresorem mimo běžného huštění a ofukování provádět i náročnější operace s použitím různých druhů pneumatického nářadí (sponkovačka, hřebíkovačka, apod.), je vhodný pro připojení mycí pistole, stříkací pistole, pískovací trysky ap. Při dofukování pneumatik oceníte jednoduché nastavení výše tlaku, který můžete snadno kontrolovat pomocí přehledného manometru.

Dalším parametrem, který tento kompresor odlišuje od běžných hobby kompresorů je pracovní tlak až 10 barů. Díky tomu můžete bez problémů používat širokou škálu praktického pneumatického nářadí, které byste se slabším kompresorem používat nemohli. Rovněž činnosti, jako jsou sponkování, nýtování či nastřelování hřebíků se stanou snadným úkolem. Pumpa kompresoru je mazána olejem, což prodlužuje životnost celého stroje i při častém používání. Aby byla kontrola oleje jednoduchá, je kompresor vybaven optickým ukazatelem jeho stavu.

Vzdušník slouží jako zásobárna stlačeného vzduchu a motor se tak zapíná jen v případě, že tlak vzduchu klesne pod požadovanou úroveň. Přídavné madlo a kolečka umožní snadnou manipulaci se strojem. Kompresor je už v základu vybaven bohatou sadou šestidílného příslušenství, takže ho můžete bez dalších finančních výdajů začít ihned používat. Nástroje šestidílné sady jsou vyrobeny z kvalitních slitin kovů a jsou vybaveny pohodlnými rychlospojkami.

Sada příslušenství obsahuje:

Praktická ofukovací pistole pro čištění a vysoušení vysokým proudem vzduchu

Pistole na plnění pneumatik s manometrem s gumovou ochranou, duální stupnicí (bar/PSI) a výpustným tlačítkem

5 m spirálová hadice pro snadné propojení nástrojů

3 různé druhy trysek pro nejběžnější typy ventilů

Technické parametry:

Motor: 230 V/50 Hz
Příkon: 1 500 W / 2,0 PS
Počet otáček: 2900 ot./min.
Maximální tlak: 10 bar
Objem vzdušníku: 50 l
Sací výkon: 200 l/min.
Regulace pracovního tlaku: ANO
Rozměry stroje: 730 x 300 x 620 mm

Hmotnost: 31 kg