Svářecí invertor 160A Set

Svářecí invertor 160A představuje kompaktní, zároveň však velmi výkonný přístroj pro ruční svařování obalenou elektrodou (metoda MMA), nejběžněji rutilovou či bazickou od průměru 1,6 až 4mm a to až do 160A svařovacího proudu. Nesporná výhoda svářecího invertoru 160A je jeho nízká hmotnost, pouze 6,2kg, která tak garantuje vysokou mobilitu a umožňuje práci i v těžko přístupných místech.

K základní výbavě svářecího invertoru PROTECO patří svařovací kabely a to ať se zemnícími kleštěmi, tak i s držákem elektrod, jejich připojení ke svářecímu invertoru se provádí velmi jednoduše přes systém bajonetových rychlospojek (možnost změny polarity), běžně používané u takřka všech lepších svářeček.

Další vynikající vlastností svářecího invertoru 160A je velmi vysoká hodnota zatěžovatele (X), které jsme dosáhli díky využití 2 ventilátorů, před i za usměrňovačem. Zatěžovatel je vlastně procentuelní vyjádření času mezi samotným svářením a chlazením v horizontu 10minut, např. elektroda 3,2mm, svařovací proud 115A, zatěžovatel 60% znamená, že svářecí invertor 6minut sváří a 4minuty se chladí. Klíčové ovšem je, že tato hodnota se běžně měří a vyhodnocuje při teplotě 25°C, ale svářecí invertor 160A dosahuje těchto vysokých hodnot při 40°C, což v praxi znamená, že téměř nevyžaduje chlazení. Nutnost, či lépe průběh chlazení indikuje kontrolka se symbolem teploměru, umístěna na čelním panelu, zde naleznete i kontrolku provozu. Nastavení svářecího proudu je možno pohodlně a intuitivně nastavit pomocí potenciometru, v plynulém rozmezí od 0 do 160A dle průměru elektrody.

Svářecí invertor 160A disponuje funkcí ANTI STICK, která nepřilepí elektrodu ke svařovanému materiálu, dokud nedojde k zapálení oblouku. Tato funkce je výjimečná tím, že běžná invertorová, či transformátorová svářečka jí nedisponuje a zejména neocenitelná pro méně zkušené uživatele, kterým může významně pomoci v kvalitě sváru. Svařovací invertor 160A je vybaven tepelnou ochranou, která chrání elektroniku před přehřátím. Svářecí invertor 160A se k síti připojuje pomocí integrovaného 3 vodičového kabelu s pryžovým pláštěm a s ochranným kontaktem ve vidlici, přičemž průřez jednotlivých vodičů činí 1,5 mm², díky kvalitnímu zpracování a tím i vysokým hodnotám proudů, doporučujeme jištění 16A jističem s vypínací charakteristikou D.

Obsah balení:

Kabel se zemnícími kleštěmi
Kabel s držákem elektrod

Ochranný štít

Kladívko na sváry

Popruh přes rameno

Technické parametry:
Hmotnost: 6,9 kg
Provozní napětí: 230 V ~ 50 Hz

Maximální odebíraný proud: 27,9 A

Rozsah svařovácího proudu: 0 - 160 A

Max. efektivní odebíraný proud: 16,5 A

Jmenovité napětí naprázdno: 78 V

Zatěžovatel: 90 A (100%), 120A (60%), 160A (35%)

Průměr svařovací elektrody: 1,6 až 4 mm

Stupeň krytí: IP 21S